Κλειστά σχολεία, καφετέριες, εμπορικά καταστήματα, εκκλησίες, αρχαιολογικοί χώροι και όλα τα μέρη που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή για περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού, με παράλληλη απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 10 ατόμων στον ίδιο χώροείναι τα βασικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση, προκειμένου να επιβραδυνθεί η επιδημία COVID-19 στην χώρα μας που μετρά ήδη 6 νεκρούς και 464 κρούσματα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση υπάρχει αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι μιας και φτάνουν τους 16, κάτι που σημαίνει ότι έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί σοβαρότερα από τον κορονοϊό.

Με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι το επόμενο δίμηνο αναμένεται να είναι αρκετά κρίσιμο, χθες Πέμπτη 19 Μαρτίου το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε ότι κλείνουν μέχρι τα τέλη Απριλίου τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «το Υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου».

Η κυβέρνηση δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού και όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε συνάρτηση με τη συμπεριφορά των πολιτών –  και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου – και σε ποιο ποσοστό θα πειθαρχήσουν στη βασική οδηγία για την καταπολέμηση της επιδημίας, το «μένουμε σπίτι» και τον περιορισμό των μετακινήσεών μας, κάτι το οποίο φροντίζουν να επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους.

«Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις. Όσο πιο μικρό είναι το νησί όπου κάποιος πιστεύει ότι θα καταφύγει για να προστατευθεί, τόσο πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι και η περίθαλψή του αν αρρωστήσει εκεί» τόνισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο μήνυμά τους στους πολίτες αναφερόμενος στην κρίση του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι πως όσοι έρχονται στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε κατ’ οίκον καραντίνα για 14 ημέρες.

Αλλαγές στα δρομολόγια του μετρό και του τραμ

Αναστέλλονται από σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 και μέχρι νεωτέρας, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, τα μεταμεσονύχτια δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, καθώς και αυτά του τραμ.