Θλίψη έχει προκαλέσει στον επιχειρηματικό κόσμο ο θάνατος του Δήμου Βερούκα.

Ο ιδιοκτήτης των σούπερ μάρκετ Bazaar «έσβησε» σε ηλικία 56 ετών έπειτα από έμφραγμα, αφήνοντας πίσω του μία επιχείρηση που ξεκίνησε από το μηδέν το 1994 και πλέον έχει γιγαντωθεί.

Ο Δήμος Βερούκας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Αυγούστου 1964. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο ΕΜΠ και marketing στο Deree college of Athens.

Διέθετε πολυετή εμπειρία στον χώρο του λιανεμπορίου τροφίμων, στην ανάπτυξη δικτύων, στην ανάπτυξη μέσω franchising , αλλά και στην παράλληλη ανάπτυξη ακινήτων.

Ως επικεφαλής του VEROUKAS GROUP είχε τον έλεγχο των εξής εταιρειών: Bazaar AE, Angliss Hellas AE, ΑΛΠΙΚΟ ΨΥΓΕΙΑ ΑΕ , Βερούκας Τρόφιμα ΑΕΒΕ και AVN AE.

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά τα οποία σπουδάζουν στην Μεγάλη Βρετανία.

Η γέννηση των σούπερ μάρκετ Bazaar

Ο Δήμος Βερούκας δημιούργησε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Bazaar το 1994 και την έφτασε να αριθμεί 150 καταστήματα και 11 καταστήματα Cash & Carry σε όλη την Ελλάδα.

Ο Όμιλος Βερούκα ήταν από τους βασικούς πυλώνες του ΕΛΟΜΑΣ, ενώ είχε και σημαντική παρουσία στον χονδρεμπόριο, κάτι που φαίνεται κι από την ανοδική πορεία της αλυσίδας τα τελευταία χρόνια

Η επόμενη μέρα

Ο θάνατος του Δήμου Βερούκα άφησε μετέωρο ένα άλλο βήμα που ήθελε να κάνει, καθώς προ μηνών είχε εξαγοράσει μια μεγάλη έκταση στα Βόρεια Προάστια με σκοπό να δημιουργήσει κέντρο Logistics.

Πλέον, ο έλεγχος των επιχειρήσεων αναμένεται να περάσει στον αδερφό του Γιώργο, μαζί με τον οποίο τις οδήγησε σε σεβαστή πορεία που έχουν πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια, καταγράφοντας την τελευταία πενταετία αύξηση του τζίρου της κατά 40%.