Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι τραυματιοφορείς, με τη στήριξη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης προγραμματίζεται και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Οι ελλείψεις Τραυματιοφορέων είναι τραγικές. Στις 5.000 οργανικές θέσεις υπηρετούν 2000. Το 60% είναι κενές με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των Νοσοκομείων. Δεν αποψιλώνεται ο κλάδος μόνο από συνταξιοδοτήσεις (200) αλλά και από μετατάξεις που έγιναν προεκλογικά σωρηδόν 526 Τραυματιοφορέων σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, χωρίς να αντικατασταθούν με προσλήψεις νέων» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Σε μεγάλα Νοσοκομεία που δέχονται πάνω από 1000 ασθενείς σε κάθε εφημερία κάνουν βάρδια 2 – 3 τραυματιοφορείς για τακτικά, έκτακτα περιστατικά και νοσηλευόμενους ασθενείς.
Σε συνδυασμό οι ελλείψεις με το χαλασμένο εξοπλισμό (καρότσια, φορεία) την έλλειψη ασθενοφόρων για τις εσωτερικές διακομιδές έχουν φέρει τους Τραυματιοφορείς και τους ασθενείς σε απόγνωση. Πολλές φορές το έργο των Τραυματιοφορέων το επωμίζονται οι συνοδοί των ασθενών. Έκτακτα περιστατικά που προσέρχονται στα ΤΕΠ αργούν να παραληφθούν και να εξυπηρετηθούν από Τραυματιοφορείς με αποτέλεσμα οι ασθενείς να λιμνάζουν στις κλινικές και καθυστερούν τα εξιτήρια» συνεχίζει η Ομοσπονδία.

«Οι τραυματιοφορείς παρότι κάνουν υπεύθυνη δουλειά διακομίζοντας ασθενείς πληρώνονται ως υπάλληλοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης με 600 ευρώ το μήνα. Ζητάμε σεβασμό στη δουλειά και την προσφορά» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Τα αιτήματα των απεργών είναι άμεσες προσλήψεις μόνιμων τραυματιοφορέων, αυξήσεις στους μισθούς και ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.