Αντικαπνιστικός νόμος: Οι καταγγελίες στο 1142, πώς αντιδρά ο κόσμος και τα πρόστιμα

Οι απαντήσεις των πολιτών σε δημοσκόπηση – Πού δεν επιτρέπεται τσιγάρο, πούρο, πίπα, άτμισμα


ΕΛΛΑΔΑ
10:55
22/11/2019
Αντικαπνιστικός νόμος: Οι καταγγελίες στο 1142, πώς αντιδρά ο κόσμος και τα πρόστιμα
88
loading

Λίγα 24ωρα εφαρμογής μετρά ο νέος αντικαπνιστικός νόμος και ήδη έχουν γίνει εκατοντάδες καταγγελίες στον τηλεφωνικό αριθμό 1142. Καλώντας στο 1142, δίνοντας το ονοματεπώνυμό του, το τηλέφωνό του και εφόσον διαθέτει, το email του, κάθε πολίτης να αναφέρει παραβάσεις που ο ίδιος διαπιστώνει και αφορούν στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

Παράλληλα, καλώντας στο 1142, κάποιος μπορεί να ενημερωθεί για το τι προβλέπει η νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος και να ζητήσει βοήθεια για τη διακοπή του καπνίσματος.

Την πρώτη ημέρα λειτουργίας της η τηλεφωνική γραμμή 1142 δέχθηκε, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, συνολικά 235 κλήσεις. Από αυτές, 58 αφορούσαν καταγγελίες, 22 αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος, 66 γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο, 58 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν, 14 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο και 17 αφορούσαν σε άλλο ζήτημα.

Τη δεύτερη ημέρα λειτουργίας της η τηλεφωνική γραμμή 1142 δέχθηκε 347 κλήσεις σε σχέση με τις 235 κλήσεις που είχε δεχθεί την πρώτη ημέρα. Από αυτές, 87 αφορούσαν καταγγελίες, 55 αιτήματα βοήθειας για διακοπή καπνίσματος, 108 γενικές πληροφορίες για τον αντικαπνιστικό νόμο, 63 κλήσεις δεν ολοκληρώθηκαν, 20 έκλεισαν τη γραμμή πριν συνομιλήσουν με εκπρόσωπο και 14 αφορούσαν σε άλλο ζήτημα.

Σε δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, οι πολίτες ρωτήθηκαν για τον αντικαπνισιτκό νόμο και την εφαρμογή του. Οι απαντήσεις ήταν οι εξής: 61% σίγουρα συμφωνώ, 14% μάλλον συμφωνώ, 9% μάλλον διαφωνώ, 8% σίγουρα διαφωνώ, 8%ΔΓ/ΔΑ.

Οι βασικές αλλαγές που φέρνει ο νέος αντικαπνιστικός νόμος είναι:

Πού δεν επιτρέπεται το κάπνισμα

 • Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα (τσιγάρο, πούρο, πίπα, άτμισμα, θερμαινόμενα, ναργιλές κλπ) σε κλειστό δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, στον οποίο παρέχεται εργασία.
 • Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα (τσιγάρο, πούρο, πίπα, άτμισμα, θερμαινόμενα, ναργιλές κλπ) στο εσωτερικό ΟΛΩΝ των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Επιτρέπεται μόνο στους εξωτερικούς χώρους. Ως εξωτερικοί χώροι θεωρούνται όσοι είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον και δεν είναι στεγασμένοι.
 • Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα (τσιγάρο, πούρο, πίπα, άτμισμα, θερμαινόμενα, ναργιλές κλπ) σε ΟΛΑ τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
 • Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα (τσιγάρο, πούρο, πίπα, άτμισμα, θερμαινόμενα, ναργιλές κλπ) στα ΙΧ και ΔΧ οχήματα, που επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών.
 • Δεν επιτρέπεται το κάπνισμα (τσιγάρο, πούρο, πίπα, άτμισμα, θερμαινόμενα, ναργιλές κλπ) σε Νυκτερινά Κέντρα, Κέντρα Διασκέδασης, Καζίνο, Καταστήματα Τυχερών Παιγνίων (καταργήσαμε τις αντισυνταγματικές εξαιρέσεις που υπήρχαν).
 • Τέλος, δεν επιτρέπεται το κάπνισμα σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ιδρύματα Α' βάθμιας, Β' βάθμιας και Γ' βάθμιας εκπαίδευσης, σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους άθλησης και διασκέδασης ανηλίκων, αθλοπαιδιών, παιδότοπους, παιδικές χαρές, θεματικά πάρκα κλπ, καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο ανοικτό χώρο όταν υπάρχουν ανήλικοι (θεσπίσαμε τη διάταξη με το Ν4633/2019)

Ποιες είναι οι Αρχές και οι Ελεγκτικοί Μηχανισμοί

 • Εποπτεία: Υπουργείο Υγείας, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας
 • Όργανα Ελέγχου:

- Ελληνική Αστυνομία

- Επόπτες Δημόσιας Υγείας Περιφερειών

- Δημοτική Αστυνομία

- Λιμενικό Σώμα

- Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ)

- Ελεγκτές του ΕΟΤ

- Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.)

- Μεικτά κλιμάκια των παραπάνω.

Οι νέες κυρώσεις και τα πρόστιμα

 • Φυσικά πρόσωπα:

- 200 Euro για όσους καπνίζουν σε υπαίθριους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων

- 200 Euro για όσους καπνίζουν σε κλειστούς χώρους νοσηλευτικών ιδρυμάτων & φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας

- 200 Euro για όσους καπνίζουν σε χώρους παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, παιδότοπων κλειστών & υπαίθριων και όλων των ιδρυμάτων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιων & ιδιωτικών,

- 100 Euro για όσους καπνίζουν στους λοιπούς κλειστούς ή στεγασμένους χώρους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους παροχής εργασίας, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,

- 1500 Euro για όσους καπνίζουν μέσα σε οχήματα που επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών (3000 Euro για τον οδηγό)

 • Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Εστιατόρια, Μπαρ, Κέντρα Διασκέδασης κα):

- Εμβαδόν έως 100 τ.μ.:

▪ 500Euro την 1η φορά

▪ 1.000Euro τη 2η φορά

▪ 2.000Euro την 3η φορά

▪ 4.000Euro την 4η φορά και προσωρινή σφράγισης / αναστολή της λειτουργίας για 10 ημέρες

▪ 8.000Euro την 5η φορά και οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας

- Εμβαδόν άνω των 100 τ.μ.:

▪ 2.000Euro την 1η φορά

▪ 4.000Euro τη 2η φορά

▪ 6.000Euro την 3η φορά

▪ 8.000Euro την 4η φορά και προσωρινή σφράγισης / αναστολή της λειτουργίας για 10 ημέρες

▪ 10.000Euro την 5η φορά και οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας

- Εμβαδόν άνω των 300 τ.μ.:

▪ 6.000Euro την 1η φορά

▪ 7.000Euro τη 2η φορά

▪ 8.000Euro την 3η φορά

▪ 9.000Euro την 4η φορά και προσωρινή σφράγισης / αναστολή της λειτουργίας για 10 ημέρες

▪ 10.000Euro την 5η φορά και οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας

- Από 1.001 άτομα και άνω:

▪ 10.000Euro την 1η φορά

▪ 10.000Euro την 2η φορά και προσωρινή σφράγισης / αναστολή της λειτουργίας για 10 ημέρες

▪ 10.000Euro την 3η φορά και οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας

• Υπεύθυνοι Διαχείρισης και Λειτουργίας Οργανισμών Δημοσίου, Υπηρεσιών Δημοσίου, ΔΕΚΟ κλπ

Πρόστιμο 500 ευρώ για:

 • Μη Κατάρτιση Σχεδίου Αποτροπής Καπνίσματος και ορισμό υπευθύνων
 • Μη Ανάρτηση σήμανσης και λοιπών μέτρων αποτροπής (απομάκρυνση σταχτοδοχείων)
 • Μη ανταπόκριση του υπευθύνου σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της παράβασης
 • Μη κλήση των αρμοδίων οργάνων
 • Μη συνεργασία με τους ελεγκτές.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

88
σχόλια
 1. avatar ΠΡΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ:

  Αν μπει ληστής στο σπίτι σας και σφάξει όλη σας την οικογένεια, μην τηλεφωνήσετε στην αστυνομία γιατί θα είστε Ρουφιάνοι!

 2. avatar Μαρία Ν.

  Ας μας λύσουν πρώτα τα οικονομικά προβλήματα και μετά να μας απαγορεύσουν το κάπνισμα!!! Μας έχουν ρωτήσει πως τα βγάζουμε πέρα;;; Και ναι, χρήματα για τσιγάρα διαθέτουμε γιατί ξεχνιόμαστε από τα προβλήματα μας!!! Για κάποιους το κάπνισμα ειναι και ψυχολογική ανάγκη!!!

  1. avatar Ραδομιρ Σ.

   "Ας μας λύσουν πρώτα τα οικονομικά προβλήματα και μετά να μας απαγορεύσουν το κάπνισμα!!! ". Είναι αυτό επιχείρημα? Επειδή έχεις οικονομικά προβλήματα δηλαδή πρέπει να ντουμανιάζεις μέσα στο μαγαζί και να παρανομείς? Δηλαδή με την ίδια λογική, τι άλλο θα κάνεις? Θα οδηγείς μεθυσμένη γιατί δεν σου λύσαν τα οικονομικά?

  2. avatar @ Μαρία Ν.

   Αν αρρωστήσεις από το τσιγάρο, ο Θεός να φυλάει, να δεις πόσο πιο χάλια θα γίνουν τα οικονομικά σου. Αν το έχεις ψυχολογική ανάγκη, καλύτερα να πας σε ψυχολόγο που θα σε βοηθήσει να το κόψεις κιόλας.

  3. avatar Αφήστε με

   Κάτσε στο σπίτι σου και κάπνιζε οσο θέλεις,οπως κάνουμε ολοι με τις ενοχλητικές και δύσοσμες δραστηριότητες.

  4. avatar Κούλα

   Και για κάποιους αλλους η ηρωίνη ειναι ψυχολογική ανάγκη!!!

 3. avatar Διαβάστε αυτό (2)

  Ρουφιανοποίηση και χαφιεδισμός – αντί της Παιδείας, της πλατιάς, επίμονης και διαρκούς καμπάνιας που καλλιεργεί ατομική και κοινωνική συνείδηση ενάντια στο τσιγάρο – είναι η «απαγόρευση» που το κράτος χρησιμοποιεί πίσω από το γλυκόπιοτο «σου κόβω το κάπνισμα» για να εμπεδώσει την αποδοχή κλίματος «σου κόβω το βήχα».

  Ρουφιανοποίηση και χαφιεδισμός είναι να ξέρεις ότι στο Μετρό, ή στα λεωφορεία, ή στην εντατική, ή στο ασανσέρ δεν καπνίζει ποτέ κανείς, κι αυτό χωρίς να χρειάζεται κανένα ρουφιανοτηλέφωνο και κανένα μπαξίσι προς τον «χωροφύλακα». Αλλά εσείς δεν θέλετε ως δύναμη επιβολής του «απαγορεύεται» την κοινωνική – ούτε καν την υπηρεσιακή σας – εγρήγορση. Θέλετε την διάχυση – σαν τον καπνό – μιας αντίληψης που εισάγει τον νομιμόφρονα χαφιεδισμό και το ρουφιανιλίκι σαν αρμό κοινωνικής συμβίωσης και σεπτής συμπεριφοράς....>>

  1. avatar Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΩΦ

   Αυτή τη φορά τα λέει σωστά.... πρέπει να καλλιεργείται το αίσθημα ατομικήs ευθύνηs και κοινωνικήs συνείδησηs και όχι το αλληλοκάρφωμα στουs πολίτεs.... αλλά η Κυβέρνηση προσπαθεί να ενεργοποιήσει (άγνωστο γιατί) το - βαθιά ριζωμένο αλλά όχι ξεχασμένο - χαφιεδίστικο-προδοτικό DNA μαs....αυτό που δημιούργησε τον πρώτο γνωστό ρουφιάνο τηs παγκόσμιαs Ιστορίαs, τον Εφιάλτη, αυτό που καταδίκασε και φυλάκισε ωs προδότη τον Μέγιστο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, αυτό που όπλισε τα χέρια των δολοφόνων του Καποδίστρια, αυτό που δημιούργησε και εξόπλισε τα προδοτικά Τάγματα Ασφαλείαs που δολοφονούσαν τουs πατριώτεs αγωνιστέs... αυτό το χιλιόχρονο καταραμένο DNA που είναι φυτεμένο μέσα στο αίμα τηs σπουδαιότερηs φυλήs του κόσμου και δεν την αφήνει να προοδεύσει. αυτό θυμηθήκατε και ενισχύετε κε. Μητσοτάκη για να μαs υπενθυμίσετε τιs μέρεs του Εμφυλίου?!? Καταργήστε το ρουφιανοτηλέφωνο τώρα, διότι το ντόμινο των αρνητικών επιπτώσεων που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ χειρότερο απ τα αναμενόμενα - προβλεπόμενα.... προτείνω να το χρησιμοποιήσετε ωs τηλέφωνο καταγγελίαs ενοχλητικών και αφύλακτων δολοφόνων σκύλων που έχουν σκοτώσει παιδάκια....μειώστε τα καταγεγραμμένα εγκλήματα δηλαδή....

 4. avatar Διαβάστε αυτό (1)

  Παραθέτω απόσπασμα από σχετικό άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου (Ημεροδρόμος), μετά απ' αυτό μπορείτε όλοι οι ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ να σιωπάσετε, γιατί δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας
  <<...Απαντούμε: Όχι, αυτό δεν είναι ρουφιανιά. Ρουφιανοποίηση και χαφιεδοποίηση της κοινωνίας είναι να οδηγείται να μην μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι έγκλημα και τι δεν είναι «έγκλημα». Να διαμορφώνονται πολίτες που δεν θα έχουν ως αντίληψη τι αντικειμενικά είναι έγκλημα, αλλά να γίνονται τσιράκια και βαποράκια του «Μεγάλου Αδελφού» για ό,τι εκείνος βαφτίζει «έγκλημα» και ό,τι εκείνος νομοθετεί σαν «αξιόποινη παραβατικότητα». Να θεωρούν «εγκληματικό» ό,τι ο «Big Brother» θέτει στο στόχαστρο της «απαγόρευσης» και που για την τήρησή της τι πιο νομοταγές από το να κατασκευάζει καταδότες για να «καρφώνουν»: Από το ότι είσαι κομμουνιστής, παλιότερα, μέχρι το να μην κάθεσαι να τις τρως από τα ΜΑΤ στο άγαλμα του Τρούμαν ή ότι καπνίζεις, σήμερα.

  Ρουφιανοποίηση και χαφιεδισμός είναι – στη θέση της αγωγής, της ευπρέπειας, της ευγένειας, της φιλικής ατομικής παρατήρησης ή της ηχηρής συλλογικής επιταγής «σβήστο σε παρακαλώ» προς τον μαλάκα που καπνίζει χωρίς να σέβεται τον διπλανό του που ενοχλείται – εσείς να βάζετε το «παρακαλώ περιμένετε» του ρουφιανοτηλέφωνου (που το χρεώνεται κιόλας)…

  1. avatar NΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΑΠΑΣ!

   Γιατί δεν πας καλά! Τζάμπα έκανες τον κόπο να αραδιάσεις τόσες βλακείες. Μόνο ένας νοητικά ανάπηρος μπορεί να πιστέψει ότι με το "σβήστο σε παρακαλώ", θα σβήσει ο χωριάταρος Έλληνας το τσιγάρο. Εκτός αν νομίζεις ότι είμαστε Ευρώπη ή ότι οι Έλληνες είναι Ευρωπαίοι. Τις ενοχές που έχεις επειδή δεν σέβεσαι τους άλλους, μην τις ρίχνεις σε όσους έχουν δίκιο-βουνό, προσπαθώντας να τους πείσεις ότι είναι ρουφιάνοι. Εσείς είστε οι φασίστες! Και το σημαντικότερο: Όποιος έχει αγωγή, δεν περιμένει τους άλλους να του πουν να σβήσει το τσιγάρο. Δεν το ανάβει καν μπροστά σε όσους δεν καπνίζουν και προπαντός δεν το ανάβει στα μέρη όπου απαγορεύεται! Γκέγκε; Άσε λοιπόν τις εξυπνάδες και γράψε- αν τολμάς- κανένα κατεβατό για όσους δεν σέβονται τον αντικαπνιστικό νόμο.

 5. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Ρουφιάνεψε κι εσύ, μπορείς…

  Η τηλεφωνική γραμμή «1142», όπου μπορεί κάποιος να αναφέρει παραβάσεις της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, δέχθηκε την πρώτη και τη δεύτερη μέρα λειτουργίας της 582 κλήσεις, από τις οποίες οι 145 αφορούν καταγγελίες.

  Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 582 άτομα θεώρησαν «κανονικότητα» να καλέσουν για να καταγγείλουν, να παραπονεθούν και γενικότερα να έρθουν σε επαφή με αυτό το καινούργιο «φρούτο» της κυβέρνησης.

  Φήμες, μάλιστα, λένε πως μετά την ευρεία αποδοχή του μέτρου, ο πρωθυπουργός σκέφτεται να λανσάρει κι άλλες τηλεφωνικές γραμμές μέχρι το τέλος του χρόνου για να καταγγέλλονται τα εξής:

  – Το διπλοπαρκάρισμα
  – Το να μην περνάς από τη διάβαση πεζών όταν διασχίζεις τον δρόμο
  – Το ψάρεμα με παραγάδι και ψαροτούφεκο τον Μάιο
  – Το κυνήγι σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγίου
  – Το να μη βγάζεις το κατοικίδιό σου τρεις φορές την ημέρα από το σπίτι

  Στόχος είναι οι 582 άνθρωποι να πολλαπλασιαστούν, ώστε να γίνουν αυτές οι γραμμές σύντομα μια καινούργια μορφή κοινωνικού δικτύου, όπου ο ένας θα καταγγέλλει και θα ρουφιανεύει τον άλλον.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/11/blog-post_111.html

  1. avatar 582 κλήσεις μόνο?

   Τελικά είμαστε κορόιδα όσοι δεν καπνίζουμε. Δεν φθάνει που σας ανεχόμαστε, είναι και λίγοι όσοι σας καταγγέλουν. Αν όλα αυτά τα χρόνια υπήρχε τηλέφωνο που θα μπορούσατε να καταγγείλετε όσους δεν καπνίζουν, θα μας είχατε εξαφανίσει από προσώπου γης με το κόμπλεξ και την κακία που έχετε.

  2. avatar ο Kalos o Κoulis

   Κάλος ο Κουλής σύντροφε αλλά... δεν φτάνει σε καμία περίπτωση την Στάζι και την KGB , τότε ρουφιάνευε η μανά το γιο και η κόρη τον πατερά.

  3. avatar αντουανέτα

   έχει κάψει κάθε εγκεφαλικό κύτταρο, χωρίς αμφιβολία...

  4. avatar Ντινος ntinos

   Ροζ τηλέφωνο κατάντησε η κυβέρνηση.
   Τα έσοδα από τα ροζ τηλέφωνα θα διατεθούν για την εξόρυξη πετρελαίου στο Αιγαίο .

  5. avatar ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΖΩΑ ΕΛΛΗΝΕΣ…

   ...Που δεν σέβονται ούτε τους νόμους, ούτε τους συνανθρώπους τους, τόσο περισσότεροι "ρουφιάνοι" θα υπάρχουν. Αν μπουν στο σπίτι σου κλέφτες, να μην πάρεις την αστυνομία και τους...ρουφιανέψεις! Εσύ που κλέβεις την υγεία των άλλων θες κρέμασμα! Όταν όμως θα πάθεις καρκίνο, θα ουρλιάζεις στους γύρω σου να μην καπνίζουν μπροστά σου, αλλά θα σε γράφουν κανονικά όπως κάνεις εσύ τώρα. Δεν αξίζεις ούτε εσύ, ούτε οι υπόλοιποι κάφροι να ζείτε σε κοινωνία με ανθρώπους. Γυρίστε στα βουνά που μεγαλώσατε!

   1. avatar Μια απορια μονο…..

    τι γινεται με τους μη καπνιστες ανθρωπους που πεθαναν απο καρκινο; (η γιαγια μου πχ εφυγε με καρκινο στον πνευμονα και δεν ειχε καπνισει ΠΟΤΕ!!!!) σαφως και ολοι πρεπει να σεβονται ολους αλλα εισαι τουλαχιστον πιθηκος με αυτην την αντιληψη!!! ασχοληθειτε ολοι με τους τετραψηφιους και τα βρωμοτσιγαρα των διπλανων σας μεχρι να σας ερθουν οι καινουριοι σας γειτονες,καποιοι ειναι ηδη στα νησια καποιοι ειναι στο προγραμμα να ερθουν με τα καραβια και προσεξε σχεδον κανεις απο αυτους δεν καπνιζει,φανταστικο ε; αυτο που παντα ηθελες!!! μπορει να κακοποιηθεις η να αναγκαστεις να αλλαξεις τα πιστευω σου αλλα τουλαχιστον θα εχεις απαλλαχτει απο τους βρωμερους θεριακληδες που βλαπτουν την υγεια σου!!! Ουτε εγω καπνιζω αλλα δεν θελω να ασχοληθω με το δικαιωμα του καθενος!!! Ας ειχαμε σωστες υποδομες οπου θα υπηρχαν καποια μαγαζια για αυτους που θελουν να πιουν το ποτο τους με τσιγαρο και οι υπολοιποι να απολαυσουμε καθαρο αερα και φαγητο μακρια απο καρκινους!!!!!

    1. avatar Πόσο IQ διαθέτεις?

     Είναι δυνατόν να φέρνεις παράδειγμα τη γιαγιά σου που δεν κάπνιζε? Μάθε ότι αν κάπνιζε, από τη στιγμή που είχε την προδιάθεση, θα πέθαινε πολύ νεώτερη. Με την ίδια λογική, αφού κάποιοι άνθρωποι που δεν οδηγούν μεθυσμένοι και δεν τρέχουν σκοτώνονται σε τροχαία απο κακοτεχνίες των δρόμων κ.λ.π, τότε πήγαινε εσύ να οδηγήσεις με 300 χλμ την ώρα για να δούμε αν θα σκοτωθείς ή όχι. Παίζεις τη ζωή σου, ρώσικη ρουλέτα? Εγώ όχι. Όσο για τους μετανάστες, με τί μούτρα λες όσα λες? Ποιός σου είπε ότι είσαι καλύτερος απο αυτούς? Όλοι οι κάφροι Ελληνάρες που μας κακοποιείτε καθημερινά με τις πράξεις σας, μας απειλείτε με τους μετανάστες? Πόσο γελοίο! Αφού έχετε τέτοια μυαλά, μακάρι να μπουν οι μουσουλμάνοι και να εξαφανίσουν την Ελλάδα, έτσι όπως την καταντήσατε, για να μην διαιωνιστεί το είδος σας.

 6. avatar Dfl

  Τις εξατμίσεις των αυτοκινήτων, επιτρέπεται να τις φουμαρουμε;

 7. avatar τελικα ο εμφυλιος στην ελλαδα

  θα γινει λογω των χαζοτσιγαρων. συγχαρητηρια στην κυβερνησαρα μας.

  1. avatar Συγχαρητήρια για το μυαλό που κουβαλάς

   Με την λογική σου, να αφήσουμε τα πάντα ανεξέλεγκτα για να μην υπάρξει...εμφύλιος. Τον εμφύλιο οι καπνιστές τον κήρυξαν. Εμείς τα κορόιδα, σας ανεχόμασταν τόσα χρόνια και δεν λέγαμε κουβέντα. Σειρά σας να βγάλετε το σκασμό.

   1. avatar @συγχαρητηρια

    δεν ειμαι καπνιστης [..] . αλλα εχω φιλο που καπνιζει. και μελος της οικογενειας μου καπνιζει. δεν μου λες νουδουλα χαζουλα τα υπολοιπα προβληματα τα λυσατε για να κανετε κυνηγι καπνιζοντων? το λαθρομεταναστευτικο σαρεσει? γουσταρεις σαρια και μουσουλμανους?

    1. avatar @@@ συγχαρητηρια

     Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια! Δεν είμαστε όλοι χαμηλού επιπέδου, ώστε να μας αρέσει ή όχι ένας νόμος ανάλογα τί ψηφίζουμε! Κι εγώ έχω φίλους και συγγενείς που καπνίζουν, όχι όμως σε μέρη που απαγορεύεται. Βέβαια εμείς είμαστε Αθηναίοι και μορφωμένοι, ενώ εσύ και οι δικοί σου από χωριό, οπότε πού να μάθετε τρόπους. Όσο για τους μουσουλμάνους, τραβάω τα μαλλιά μου όταν ακούω από άξεστους χωριάτες να τους βρίζετε, ενώ είστε ίδιοι και χειρότεροι! Για τις καλές οικογένειες, είτε μουσουλμάνος, είτε χωριάταρος είναι ακριβώς το ίδιο! Και τον χωριάταρο τον θεωρούμε χειρότερο, γιατί ξεφτιλίζει την Ελλάδα στο εξωτερικό!

 8. avatar Καρυωτάκης

  Να ήταν λέει μία Ελλάδα που να μπορούσε να επιβάλει τον ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΟ νόμο!!! Πόσες χιλιάδες παιδιά θα είχανε σωθεί!!!

  1. avatar Όσοι γλίτωσαν από τα ναρκωτικά…

   να πεθάνουν από το τσιγάρο δηλαδή? Εξάλλου ο ναρκομανής βλάπτει μόνο τον εαυτό του, δεν υποχρεώνει τους άλλους να κάνουν ενέσεις και να πάρουν χαπάκια.

 9. avatar Kgg

  Σεβαστή μου άνθρωποι. Εάν σας ενοχλούν οι καπνιστές είναι οι μόνοι που δε φταίνε όλοι έχουν βγάλει κάποιο σχολείο να . αναρωτηθουν λοιπόν. να μην γίνω βαρετός απλά λόγια θα πω.. Παραγωγός καπνού όχι πρόστιμο. Καπνό βιομηχανίες όχι πρόστιμο.
  Τι νομίζετε ότι κάνετε με. Το να καρφώνεται κάποιον συνάνθρωπο.
  Δεν ξέρω εάν έγινα αντιληπτόσ
  Και η τοματουλα που τρώτε έχει και αυτή τα φαρμακα τησ

  1. avatar Κούλα

   Οι τομάτες δεν βγάζουν καπνό ,φάε οσες θέλεις.

   1. avatar Βρε βλήμα…

    σου εξηγεί ότι η κατανάλωση ντομάτας σου κάνει εξισου ή και παραπάνω κακό από τον καπνό.Ρε τι γκιουμι είσαι ρε παιδί μου!!!

    1. avatar ΒΛΗΜΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ…

     ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ! ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΑ Η ΝΤΟΜΑΤΑ Ή ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΥΣΜΕΝΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ, ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΑΣ! ΑΠΟΡΩ ΑΝ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΡΕΛΛΑ Ή ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΣ...

   2. avatar Sg

    Καλό θα είναι να μη μιλάς ελαφρά τη καρδία.
    Πίτα στο χημικό είναι όλα.

  2. avatar Σκέτος

   Σεβαστέ μας Kgg
   Αν δώσεις ποντικοφάρμακο στη πεθερά σου και τη ξαποστείλεις,πρέπει να διωχθεί ο πωλητής του φαρμάκου και η βιομηχανία που το φτιάχνει;

 10. avatar Sg

  Να αλλάξουν τα πρόστιμα κ να πληρώνουν οι καπνιστές τα πολλά.

 11. avatar ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ….

  Θα κάνω ό,τι γουστάρω. Θα πετάω σκουπίδια παντού, θα φτύνω, θα βρίζω, θα μουντζώνω όσους είναι κότες και τηρούν τους Νόμους και φυσικά ΘΑ ΚΑΠΝΙΖΩ όπου γουστάρω. Θα φυσάω τον καπνό στα μούτρα των αντικαπνιστών και αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν, θα τους σβήνω το τσιγάρο στο μάγουλο. Γιατί εδώ είναι Ελλαδιστάν όχι Ευρώπη κι εγώ είμαι άντρας με το άλφα κεφαλαίο, όχι Ευρωπαίος φλώρος να σέβομαι τον διπλανό μου και τρίχες κατσαρές. Γιατί οι Τούρκοι μόχθησαν 400 ολόκληρα χρόνια για να μας κάνουν αυτό που είμαστε κι εγώ θα τους προδώσω; Εδώ είναι Ελλαδιστάν. Και για να μην ξεχνιόμαστε, όλοι μαζί μια γροθιά ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που αμαυρώνουν τον....πολιτισμό μας!!!

 12. avatar Τειρεσίας

  Για τους ξένους που δεν έχουν ΑΦΜ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ?? ΚΑΤΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ 'ΑΝ'

  1. avatar @@ Τειρεσίας

   Θεωρείς ότι είστε καλύτεροι απο Πακιστανούς όσοι καπνίζετε όπου νά ναι;

 13. avatar Loigor

  Πω πω ρε φίλε πακέτο! Ευτυχώς που το έκοψα το ρημαδι!!!

 14. avatar Aris K.

  Δεν επιτρεπεται αλκοολ πεφτουν ρουκέτες

  1. avatar ilias15

   Ναι ρε ψηλε γιατι οταν πινω εγω αλκοολ δεν δινω και σε σενα που εισαι διπλα μου με το ζορι!Ουτε βρωμανε τα ρουχα σου μια βδομαδα επειδη ηπια ενα ποτακι διπλα σου.Η ποιο ηλιθια εξομοιωση ever!

   1. avatar Καίτη38

    Εσύ ,όπως και πολλοί που πίνετε αλκοόλ, δεν μας το μεταφέρετε ,όπως εμείς τον καπνό μας σε εσάς...παίρνετε όμως το αμάξι σας μετά και οδηγείτε και όποιον " όποιον πάρει ο χάρος". Και μην μου πεις " α, εγώ δεν το κάνω αυτό" γιατί οι πλειοψηφία αυτών που πίνουν, αυτό κάνουν.

   2. avatar Αν αυτός γίνει ντιρλα όμως…

    και σου κόψει κάνα μπουνιδι στην μάπα ή σε πάρει παραμάσχαλα με το αυτοκίνητο του, θα σου πω εγώ τραχανά αν σε βλάπτει το ποτό ή όχι!Άντε βλήμα,κατάλαβε επιτέλους τι σου λένε κολλημένε!!

    1. avatar Αν γίνω εγώ ντίρλα απο τον καπνό σας…

     και σας αρχίσω στις κλωτσομπουνιές?

 15. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  τοσα χρονια οι καπνιστες κανανε οτι θελανε. καιρος να ζοριστουν και αυτοι τωρα. αιντε μια ζωη ρουφαγαμε τον καρκινο σας. σε καλο θα σας βγει μπας και ζησετε και λιγο παραπανω. κοχτε τα ναρκωτικα σκοτωνουν. πρεπει να βγει νομος για να βαλετε μυαλο.

  1. avatar Ε, μα….

   ΔΕΝ θέλουμε να το κόψουμε.
   Επειδή όμως είναι σεβαστό το οτι ενοχλεί όσους δεν καπνίζουν, θα μπορούσαν να υπάρχουν μαγαζιά για καπνίζοντες και μη καπνίζοντες.
   Ούτε εμείς να ζοριζόμαστε, ούτε εσείς να υποχρεώνεστε να αναπνέετε τον καπνό μας.
   Στη Γερμανία (γουάου Ευρώπη!!) έτσι ακριβώς ισχύει και όλοι είναι ευχαριστημένοι....

  2. avatar Τωρα ομως ε??

   Τελος ο καρκινος!!Εξαλυφθηκε μιλαμε!! ΓΚΙΟΥΜΙΙΙΙ!!

   1. avatar @@ Τώρα όμως ε??

    Πρώτον, μάθε ορθογραφία! Και δεύτερον, ο Θεός θα αποφασίσει από τί θα πεθάνει ο καθένας, όχι εσύ...

    1. avatar Αλλος

     Αυτός ο "θεός" δεν είναι και το καλύτερο παιδί αν ευθύνεται για το θάνατο παιδιών από νεοπλασίες.Ετσι εξηγείται γιατί ο γιός του εμπλεξε με κακές παρέες..

     1. avatar ## Άλλος

      Ξέρεις πόσοι γονείς καπνίζουν μπροστά στα παιδιά τους; Έχω συνάδελφο με καρκίνο που κάνει χημειοθεραπείες και όλοι στο γραφείο καπνίζουν μπροστά του! Όσες φορές παρακάλεσε να τον σεβαστούν τον ειρωνεύονταν. Αν πάθουν τα παιδιά αυτών των ατόμων καρκίνο, θα φταίει ο "κακός" Θεός πάλι;

     2. avatar Ξεκόλλα ρε τραχανά με τον καρκίνο!!!

      Και σε όλο τον κόσμο που φωνάζετε ότι σεβονται τον αντικαπνιστική νομο,η θνησιμότητα από καρκίνο παρέμεινε έως και αυξήθηκε.Τι δεν καταλαβαίνεις βρε γίδι?

     3. avatar Γίδι είσαι και φαίνεσαι!

      Προφανώς είσαι αγράμματος χωριάταρος, γι αυτό μιλάς τη γλώσσα των...γιδιών. Μαζευτήκατε όλοι οι βλάχοι στην Αθήνα και τη βρωμίσατε περισσότερο απο τους αλλοδαπούς. Ξεκουμπιστείτε στα χωριά σας, να καπνίζετε όσο θέλετε. Επειδη εσένα η ζωή σου δεν έχει αξία, δεν φοβάσαι τον καρκίνο, η δικιά μου ζωή έχει αξία και τον φοβάμαι. Θα με υποχρεώσεις να πάθω καρκίνο εσύ; Γεννήθηκα υγιής και έχω πάθει άσθμα, επειδή δουλεύω 20 χρόνια σε χώρο που καπνίζουν μανιωδώς και δεν ανοίγουν τα τζάμια γιατί κρυώνουν...τα ζώα. Τρεις πνευμονολόγοι, ο ένας απο το "Σωτηρία", μου είπαν ότι το άσθμα μου οφείλεται στο παθητικό κάπνισμα. Και θα μου πεις εσύ, που δεν έχεις πάει σχολείο, ότι αυξήθηκε ο καρκίνος εκεί που έκοψαν το τσιγάρο; Αυτά πες τα στους συγγενείς σου και τους φίλους σου τους βλάχους!

     4. avatar Ψεύτης alert

      Λες ψέματα.

     5. avatar Ποιό είναι το ψέμα?

      Ότι καπνίζουν οι κάφροι Ελληνάρες μπροστά στα παιδιά τους ή μπροστά σε καρκινοπαθείς? Ακόμη και μέσα σε νοσοκομεία καπνίζουν.

     6. avatar @@ Αλλος

      Εχεις πέσει ακριβώς μέσα στο θέμα της συζήτησης!!!

 16. avatar Περίεργος.

  Στις ενοπλες δυνάμεις,σώματα ασφαλείας,επιτρέπεται το κάπνισμα;

 17. avatar jasmine

  Η πίπα επιτρέπεται μόνο στο σπίτι...όπως και τα υπόλοιπα

  1. avatar Περίεργος.

   Καλό ακούγεται.
   Πού βρίσκεται αυτό το σπίτι;

 18. avatar ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

  ΕΑΝ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΤΟ 1142 ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
  ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΤΟ 2132161000-1. ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΝΑ
  ΚΑΛΕΣΕΤΕ 2132161424.ΕΑΝ ΤΟ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΤΕ ΤΟ 1142.
  ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ. ΣΥΝΕΒΗ 22/11 11.30

 19. avatar Πακιστανος αυτοφωρακιας…(υπευθυνος νυχτερινου)

  ..μολις δηλωθει το ονομα του σε 10 προστιμα ×6000 αλλαζει ονομα πακιστανικο τηλεφωνο κ μπλουζα κ αντε βρες τον!!!!!! Καλοοοοο???

 20. avatar Ζητουνται…

  ..αυτοφωρακηδες για προσληψη ως υπευθυνοι καταστηματων. . Προτιμουνται με δυσκολα ονοματα απο πακισταν!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει