Ενθρονίστηκε το απόγευμα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο νέος ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής και Συνοδικής Μονής Παναγίας Χρυσοπηγής, αρχιμανδρίτης Εφραίμ Παναούσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε στον νέο ηγούμενο τις θερμές ευχές των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία της αδελφότητας, χαρακτηρίζοντας τη μονή «κάστρο πνευματικό». Παράλληλα, μίλησε για την προσωπικότητα του μητροπολίτη πρώην Πειραιώς Καλλίνικου και τη συμβολή του στην εξέλιξη της μονής. «Σεβασμιώτατε, σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρετε στην Εκκλησία», πρόσθεσε και ευχήθηκε ο νέος καθηγούμενος να είναι ευάρεστος στον Θεό, στην αδελφότητα και στους ανθρώπους που έρχονται να προσκυνήσουν σε αυτόν τον χώρο.

Κατόπιν, ο μητροπολίτης πρώην Πειραιώς Καλλίνικος, μίλησε για την ίδρυση της αδελφότητας, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πρόσωπο του νέου ηγουμένου και στο ιεραποστολικό, κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό του έργο. Απευθυνόμενος μάλιστα προς τον π. Εφραίμ, τόνισε ότι «σου παραδίδω το μοναστήρι, τον κόπο μου, τον ιδρώτα μου» και τον κάλεσε να είναι ταπεινός και πιστός υπηρέτης της Εκκλησίας.

Στην συνέχεια, ο νέος ηγούμενος π. Εφραίμ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους αρχιερείς, κληρικούς και πιστούς, αλλά ιδιαίτερα τον μητροπολίτη πρώην Πειραιώς και τους αδελφούς που τον ψήφισαν. Δεν παρέλειψε άλλωστε, να αναφερθεί και να ευχαριστήσει τους εθελοντές που στηρίζουν το ιεραποστολικό έργο της μονής.

Το παρών έδωσαν οι μητροπολίτες πρώην Πειραιώς Καλλίνικος, πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, Γουινέας Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεοδώρου στην Αθήνα, Σιγκαπούρης Κωνσταντίνος και πλήθος πιστών.