Ολοκληρώθηκε χθες 1η Ιουλίου στην Αθήνα ο τρίτος κύκλος συναντήσεων στο πλαίσιο της «Ελληνο-Γερμανικής Εταιρικής Σχέσης». Από τον Αύγουστο του 2012, έχει δοθεί νέα ώθηση στην Ελληνο-Γερμανική Εταιρική Σχέση από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας για την υποστήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος σε επιμέρους τομείς όπως στον τομέα της Ανάπτυξης με το «Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο» (Institute for Growth), στον τομέα της υγείας και της διοίκησης των νοσοκομείων, του τουρισμού, της έρευνας, της εκπαίδευσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Οι αντιπροσωπείες συναντήθηκαν με μέλη και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας διευρύνοντας την πρωτοβουλία της Ελληνο-Γερμανικής Εταιρικής Σχέσης. Η παρουσίαση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη ανέδειξε τη σημασία των πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση ενίσχυσης της οικονομικής ανάπτυξης και συνεργασίας.

Στη Γερμανική αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Υφυπουργοί των Υπουργείων : Εξωτερικών κ. Emily Haber, Εργασίας κ. Hans-Joachim Fuchtel, Υγείας κ. Thomas Ilka, Οικονομικών κ. Anne-Ruth Herkes Παιδείας και Έρευνας κ. Thomas Rachel. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος εκπροσωπήθηκε από το Γενικό Διευθυντή κ. Urban Rid, και το Υπουργείο Εσωτερικών από τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή κ. Thomas Binder.

Στην Ελληνική αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι Υφυπουργοί των Υπουργείων: Εξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας, Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης, Υγείας κ. Ζέττα Μακρή, Εργασίας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου και οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων: Παιδείας κ. Θανάσης Κυριαζής, Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη, Περιβάλλοντος κ. Κωνσταντίνος Μαθιουδάκης, Εσωτερικών κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Οι συναντήσεις φιλοξενήθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών από τον Υφυπουργό κ. Δημήτρη Κούρκουλα. Επικεφαλής της Γερμανικής αντιπροσωπείας ήταν η Υφυπουργός του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Emily Haber. Συντονιστής της Ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Διευθυντής για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνών Σχέσεων του Γραφείου Πρωθυπουργού κ. Σταύρος Παπασταύρου. Ο νέος γύρος των διαβουλεύσεων αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, το αργότερο έως το καλοκαίρι του 2014.