Ένας 27χρονος Χανιώτης συνελήφθη από την αστυνομία στα Χανιά γιατί όπως ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση Χανίων σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο συλληφθείς προηγουμένως είχε παραδώσει στο Α.Τ. Νέας Κυδωνίας, υπολείμματα ανθρώπινων οστών, τα οποία σύμφωνα με δήλωση του βρήκε στην περιοχή Μάλεμε Χανίων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο αστυνομικό δελτίο, ο δράστης κατά την εκσκαφή σε αγροτική περιοχή του Μάλεμε, με σκοπό την ανεύρεση όπλων και πυρομαχικών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, βρήκε υπολείμματα ανθρώπινων οστών τα οποία παρέδωσε στο Α.Τ. Νέας Κυδωνίας. Είναι πιθανόν τα οστά να ανήκουν σε άγνωστο άτομο που συμμετείχε στην Μάχη της Κρήτης, θα αποσταλούν όμως στο Εθνικό Κέντρο Ανθρωπολογίας Αθηνών για περαιτέρω εξέταση.

Επειδή ο 27χρονος τα τελευταία χρόνια ενεργούσε εκσκαφές για ανεύρεση όπλων και πυρομαχικών στην ευρύτερη περιοχή του Μάλεμε, κρίθηκε αναγκαία η ενέργεια ερευνών στους χώρους που χρησιμοποιεί.

Κατά τις έρευνες που ενεργήθηκαν από Υ.Α. Χανίων και Α.Τ. Νέας Κυδωνίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– Ένα οπλοπολυβόλο lewis.
– Ένα οπλοπολυβόλο Tomson.
– Ένα υποπολυβόλο Browning.
– Ένα τυφέκιο Μ1.
– Ένα τυφέκιο Gras.
– Ένα τυφέκιο Munlicher.
– Ένα περίστροφο Smith Wesson.
– Μία κάννη οπλοπολυβόλου Bren.
– Επτά κορμοί διαφόρων πολεμικών όπλων κατοχικής περιόδου.
– Τρεις ξιφολόγχες πολεμικών όπλων.
– Εκατό τριάντα κάλυκες φυσιγγίων πολεμικών όπλων.
– Ένας ανιχνευτής μετάλλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 27χρονος ισχυρίστηκε ότι τα όπλα περιήλθαν στην κατοχή του από εκσκαφές που έκανε στην ευρύτερη περιοχή του Μάλεμε, αφού προηγουμένως εντόπιζε αυτά με ανιχνευτή μετάλλων, χωρίς όμως να έχει την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια.