Με βασικό εισηγητή τον ερευνητή του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλο, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής ημερίδα για την πρόληψη των πυρκαγιών στο δήμο Πύργου.

Ο κ. Ξανθόπουλος αναφέρθηκε σε παραδείγματα πρόσφατων δράσεων και ερευνητικών έργων για την πρόληψη των πυρκαγιών και την ανάδειξη προβλημάτων (αίτια, χαρακτηριστικά, γεωγραφική και χρονική κατανομή, καταστροφές), ενώ η ημερίδα είχε ως στόχο τη σύσταση μιας τουλάχιστον ομάδας εργασίας, που θα καθορίσει τους τρόπους της συνεργασίας μεταξύ των φορέων για τη συνέχιση της δράσης ώστε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των πυρκαγιών. Σημαντικό ενδιαφέρον υπήρξε από κρατικούς φορείς και οργανισμούς, αλλά και από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου, που έχει την πρωτοβουλία και την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι φορέων από το Δασαρχείο Πύργου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομική Διεύθυνση, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τη φιλοζωική ΜΚΟ Rommel, τον Κυνηγετικό Σύλλογος Πύργου και το Σύλλογο Κτηνοτρόφων του νομού Ηλείας.

Ενδεικτικές του ενδιαφέροντος της τοπικής κοινωνίας ήταν και οι χορηγικές προσφορές στη διοργάνωση από εμπορικές εταιρείες.

Πηγή: ilialive.gr