Σύμβαση ανάθεσης για την ανέλκυση και απομάκρυνση τριών ναυαγίων, από τον κόλπο της Ελευσίνας, υπεγράφη μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας Α.Ε εταιρείας και του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ Ε.Π.Ε. Η ανάθεση γίνεται αφού πρώτα έχει προηγηθεί σχετικός ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός.

Πρόκειται για το «ΔΗΖΕΛΟΚΙΝΗΤΟ – φορτηγό «ΆΝΝΑ Μ, Ν.Π.5333», το Αμμοληπτικό-φορτηγό «ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ» και το φορτηγό «ΔΡΕΠΑΝΟ Ν.Π.10542».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος & δ/νων σύμβουλος του Ο.Λ.Ε Α.Ε, Χαράλαμπος Γαργαρέτας, τόνισε την ιστορική σημασία αυτής της σύμβασης για το λιμάνι της Ελευσίνας και την τοπική κοινωνία καθώς και το γεγονός ότι λίαν συντόμως ακολουθούν και άλλες νέες διακηρύξεις και συμβάσεις που αφορούν το έργο της ανέλκυσης και απομάκρυνσης παρόμοιων πλοίων.

Ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, Κωνσταντίνος Νιζάμης, αναφέρθηκε στην άμεση έναρξη των εργασιών, τονίζοντας την εμπειρία των στελεχών της συγκεκριμένης επιχείρησης και το επίπεδο εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί με σκοπό την ασφαλή απομάκρυνση των τριών ναυαγίων.