Σε θρίλερ εξελίχθηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που διακόπηκε αιφνιδίως για να συνεχιστεί το μεσημέρι της Παρασκευής, χωρίς ωστόσο να εκδώσει οριστική απόφαση-πρόταση προς τον κλάδο για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως διαφάνηκε κατά την σημερινή μαραθώνια συνεδρίαση, που διήρκησε 9 ώρες, τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προσανατολίζονται σε συγκεκριμένες απεργιακές κινητοποιήσεις εντός των πανελλαδικών, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση για αύξηση του ωραρίου τους κατά δυο ώρες εβδομαδιαίως από τη νέα σχολική χρονιά.

H πρόταση προς τον κλάδο θα ήταν για μια 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, πρώτη ημέρα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων και στη συνέχεια πενθήμερη απεργία από τις 20 έως τις 24 Μαΐου με πρόθεση την κλιμάκωση των πενθήμερων απεργιών το επόμενο διάστημα.

«Ύστερα από μαραθώνια διαδικασία, το ΔΣ της ΟΛΜΕ διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί αύριο στις 12 το μεσημέρι», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, ενώ μίλησε και για αντεγκλήσεις ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ στη μαραθώνια συνεδρίαση.

«Είμαι αισιόδοξος ότι αύριο πιο νηφάλιοι θα προχωρήσουμε», σημείωσε.

Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει την πρόταση για 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαΐου, δηλαδή την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών. Αρχικά, η πρόταση του ΠΑΜΕ ήταν για 48ωρη απεργία στις 14 και 15 Μαΐου και για συνέλευση στις 18 Μαΐου για να εξετασθεί το ενδεχόμενο περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Αρχικά, η ΔΑΚΕ είχε προτείνει να μπουν κάλπες στις τοπικές ενώσεις, διαδικασία με την οποία διαφώνησαν οι άλλες παρατάξεις, πρόταση που τελικά απέσυρε.

Ωστόσο, ακόμη και αν τελικά αύριο λάβουν τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις, αυτή για να ισχύσει θα πρέπει να εγκριθεί από τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών και στις 15 Μαΐου από την γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων.