Παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ για την βιοποικιλότητα

Δεν έχει καθορίσει τους αναγκαίους στόχους διατήρησης


ΕΛΛΑΔΑ
22:46
25/07/2019
Παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ για την βιοποικιλότητα
2
loading

Την παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο της ΕΕ, επειδή δεν προστατεύει επαρκώς τη βιοποικιλότητα, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αν και η Ελλάδα έχει ορίσει ειδικές ζώνες διατήρησης για την προστασία των φυσικών οικοτόπων και των ειδών που περιλαμβάνονται στο δίκτυο Natura 2000, δεν έχει καθορίσει τους αναγκαίους στόχους διατήρησης και μέτρα που να ανταποκρίνονται στις οικολογικές απαιτήσεις των τύπων φυσικών οικοτόπων και των ειδών που ζουν σε όλους αυτούς τους τόπους.

Σύμφωνα με την Οδηγία για τους οικοτόπους, τα κράτη-μέλη προτείνουν Τόπους Κοινοτικής Σημασίας (ΤΚΣ), στους οποίους απαντούν οι τύποι φυσικών οικοτόπων και οι οικότοποι ειδών που παρατίθενται στην Οδηγία.

Στη συνέχεια, ο κατάλογος των τόπων εγκρίνεται από την Επιτροπή, ως ένα πρώτο βήμα για την εδραίωση του πανευρωπαϊκού δικτύου προστατευόμενων φυσικών περιοχών Natura 2000. Στις 19 Ιουλίου 2006 η Επιτροπή ενέκρινε κατάλογο 239 τόπων για την Ελλάδα. Η Επιτροπή έχει ζητήσει επανειλημμένως από την Ελλάδα να εκπληρώσει αυτές τις υποχρεώσεις της.

Τον Φεβρουάριο του 2015 στάλθηκε προειδοποιητική επιστολή, την οποία ακολούθησε αιτιολογημένη γνώμη τον Φεβρουάριο του 2016 και συμπληρωματική αιτιολογημένη γνώμη τον Μάρτιο του 2018. Μέχρι σήμερα, η Ελλάδα δεν έχει γνωστοποιήσει το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΣΒΤ – Λήμνος

    Λήμνος.
    Περιοχή Αλυκής-Ασπρόλιμνης-Χορταρόλιμνης-Κέρος, ενταγμένη στο σύστημα NATURA 2000. Τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί, και με την ευλογία των δημοτικών αρχών, σε τενεκεδότοπο από τα δεκάδες χωρίς σχεδιασμό και έλεγχο στημένα σκουριασμένα τροχόσπιτα. Εχει εξελιχθεί σε ιδιόμορφο σκουπιδότοπο από τις διάφορες προχειροκατασκευές από παλέτες και άλλα αμφιλεγόμενα υλικά και, εκεί που πρώτα πετούσαν φλαμίνγκος, πάπιες, χήνες και πολλά άλλα είδη μεταναστευτικών και μη πουλιών τώρα πετούν διαφόρων λογής σέρφερ, περιφέρονται ξενόφερτα άτομα που το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι το περιβάλλον και η προστασία του. Οι δε δημοτικές αρχές που οφείλουν να προστατεύουν την περιουσία του δήμου και τον τόπο, είτε είναι είτε δεν είναι ενταγμένος στο σύστημα NATURA, αυτές λοιπόν οι δημοτικές αρχές είναι παντελώς ανύπαρκτες.

  2. avatar Μια ζωή

    μ@@@@@ς ελληνες νεοέλληνες

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει