«Η πολιτική ηγεσία αναγνωρίζει ότι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνιστά έναν οργανισμό που παράγει πολιτισμό και προσπαθεί να παρέχει καλές υπηρεσίες στη δύσκολη περίοδο της κρίσης», ανέφερε μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «όλοι οι εργαζόμενοι προσπαθούν να προσφέρουν το βέλτιστο των δυνάμεων τους».

Η αναφορά του αναπληρωτή υπουργού έγινε κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη, σχετικά με υπόθεση ανάθεσης υποστήριξης έργων στο ΚΘΒΕ σε συγκεκριμένη εταιρεία χωρίς διαγωνισμό.

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός, από την πρώτη στιγμή που κατατέθηκε η επίκαιρη ερώτηση διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για να φωτιστεί η συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία, όπως είπε, «υπάρχουν πράγματι πτυχές που πρέπει να ερευνηθούν».

Ενημέρωσε, μάλιστα, ότι τα ερωτηματικά που δημιουργούνται δεν αφορούν μόνο στο ύψος του ποσού μέχρι του οποίου επιτρέπεται η απευθείας ανάθεση, αλλά και στο εντυπωσιακό γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΘΒΕ δεν έχει σαφή γνώση μέχρι ποιου σημείου μπορεί να ενεργεί το ΔΣ.

Ο κ. Τζαβάρας αποκάλυψε, επίσης, ότι τόσο στον ίδιο όσο και στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού είχαν υποβληθεί προτάσεις να προσληφθεί ως αναπληρώτρια διοικητική διευθύντρια του ΚΘΒΕ η διαχειρίστρια της εταιρείας στην οποία έγινε η απευθείας ανάθεση, τις οποίες το υπουργείο αρνήθηκε. Σε κάθε περίπτωση, όπως ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε, σε λίγο καιρό λήγει η θητεία της σημερινής διοίκησης και το υπουργείο ξεκινά διαβούλευση με όλους τους παράγοντες που στηρίζουν τη λειτουργία του ΚΘΒΕ, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα του Θεάτρου.

Αλλά και ο ίδιος ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων έσπευσε να καταγγείλει τον πρόεδρο του ΔΣ ότι ασκεί ψυχολογική βία στους ηθοποιούς και το υπόλοιπο προσωπικό ότι δεν θα εγκρίνει τον προϋπολογισμό. Ο κ. Χαϊκάλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έρευνα που διατάχθηκε και επισήμανε ότι το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δεν αφορά μόνο τη Μακεδονία αλλά και τη χώρα με το επιτυχές του έργο.