Τη συνέχιση, επ΄ αόριστον, της κατάληψης των γραφείων της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο μέχρι να λάβουν θετικές απαντήσεις για την αυτοτέλεια των νοσοκομείων και τη διατήρηση των τμημάτων του ΤΕΙ στο Νομό αποφάσισαν οι Λασιθιώτες που παραμένουν από χθες το μεσημέρι στο κτίριο της ΥΠΕ.

Νωρίτερα οι Λασιθιώτες με πανό και συνθήματα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης που συνεδρίαζε στη Λότζια .

Κατ΄ αυτήν μίλησαν και αναφέρθηκαν στα αιτήματά τους ο δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης, ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης, φοιτητές και μέλη της επιτροπής αγώνα που περιέγραψαν την κατάσταση στο Λασίθι τονίζοντας παράλληλα ότι η αποψίλωση των υπηρεσιών θα δώσει τη χαριστική βολή στην περιοχή.

Οι φορείς του Λασιθίου απέσπασαν τη δέσμευση ότι θα μεταφερθούν στα υπουργεία τα αιτήματα για την παραμονή των τμημάτων των ΤΕΙ στο Λασίθι και συνέχισης λειτουργίας των νοσοκομείων και ακολούθως επέστρεψαν και πάλι στο κτίριο της 7ης ΥΠΕ.

Οι ίδιοι έχουν παραδώσει γραπτά τα αιτήματά τους και στον διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα μεταφερθούν στον υπουργό Υγείας.

«Δηλώνουμε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε μέσο τα νοσοκομεία μας, τα τμήματα ΤΕΙ, το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε όλες τις υπηρεσίες και υποδομές που οφείλει να μας παρέχει το κράτος, όλες τις υπηρεσίες που πληρώνουμε τόσα χρόνια με τους φόρους μας και τη συνεισφορά μας στην κοινωνία» τονίζουν οι φορείς του Λασιθίου.

Oι Λασιθιώτες επίσης ζητούν την διοικητική αυτοτέλεια όλων των νοσοκομείων του νομού με παράλληλη αύξηση του προϋπολογισμού τους και διασφάλιση όλων των απαραίτητων μόνιμων προσλήψεων του προσωπικού.

Ακόμη τονίζουν ότι η κατάληψη θα λήξει μόλις λάβουν έγγραφες διαβεβαιώσεις από τα υπουργεία.

Τέλος τη συμπαράσταση τους προς τον αγώνα των πολιτών του Νομού Λασιθίου, δηλώνουν με ψηφίσματα συμπαράστασης φορείς και σωματεία του Ηρακλείου.