Την εντολή να βγάλουν μέχρι και τις πινακίδες των οχημάτων καθώς και να γίνουν προσαγωγές αγροτών αν τυχόν κλείσει ο δρόμος, φαίνεται πως έχουν οι αστυνομικοί.

Μιλώντας στο patrastimes εκ μέρους των αγροτών ο Σάκης Μαυρόγιαννης τόνισε πως «μόλις φθάσαμε ήταν ήδη παραταγμένα τα ΜΑΤ και δυνάμεις της Αστυνομίας και όταν δύο από τα τρακτέρ στάθμευσαν στην άκρη του δρόμου, έκοψαν κλήσεις 300 ευρώ».

Και πρόσθεσε: «Μετά από διαπραγματεύσεις ήρθαμε σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία και έτσι σταμάτησε και η ένταση που είχε δημιουργηθεί. Όσον αφορά την έντονη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. εδώ και όλα αυτά που φέρεται να έχει λάβει εντολή να κάνει, εμείς το μόνο που λέμε είναι πως λυπόμαστε που αντί η κυβέρνηση να έρθει σε διάλογο, προσφεύγει σε τέτοιες λύσεις και δίνει αυτές τις εντολές».

Να σημειωθεί πως αύριο το πρωί αποφασίστηκε οι αγρότες τόσο της δυτικής Αχαΐας που είναι συγκεντρωμένοι στην Πατρών – Πύργου, όσο και της Τριταίας και του Ερυμάνθου που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην «111» Πατρών – Τριπόλεως, να μεταφερθούν και να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην Περιμετρική Πατρών.

Νωρίτερα, επικράτησε ένταση στο μπλόκο των αγροτών στην Κάτω Αχαΐα, στο ύψος του γηπέδου της Αχαϊκής.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έχουν ξεκινήσει να κόβουν κλήσεις στα τρακτέρ για… παράνομο παρκάρισμα.

Εξαγριωμένοι είναι οι αγρότες, οι οποίοι θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.