Για τον κουμπάρο του, φίλο του και συνοδοιπόρο του δημοσιογραφικά επί πάρα πολλά χρόνια Βασίλη Λυριτζή μίλησε ο Δημήτρης Οικονόμου στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του, σήμερα τα ξημερώματα, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

«Με τον Λυριτζή διαφωνούσαμε σε όλα, το μόνο στο οποίο συμφωνούσαμε ήταν ο Ολυμπιακός» είπε ο Οικονόμου, επιστρέφοντας στα πρώτα χρόνια της συνεργασίας τους, μία 20ετία πριν, στον ραδιοφωνικό αέρα του Flash 96. «Ο κόσμος μάς ήξερε από το ραδιόφωνο αλλά δεν μας γνώριζε οπτικά, περπατούσαμε στον δρόμο, καταλάβαιναν τις φωνές μας και έλεγαν ‘τα παιδιά’» αφηγήθηκε.

Το 2002 η ραδιοφωνική «Πρώτη Γραμμή» του διδύμου Λυριτζή- Οικονόμου μεταφέρθηκε στην ΕΡΤ και το 2010 μετακόμισε στον ΣΚΑΪ. Οι δύο δημοσιογράφοι συμπορεύτηκαν έως το καλοκαίρι του 2017, όταν ο Λυριτζής, μαζί με τον επί χρόνια σκηνοθέτη της εκπομπής Στρατή Τριλίκη, έφυγε από τον ΣΚΑΪ και η εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» αντικαταστάθηκε από το «Σήμερα».

«Είναι σαν να έχασα τον αδερφό μου. Είναι ένα πάρα πολύ βαρύ πλήγμα για μένα, αυτό μόνο μπορώ να πω» είπε σήμερα το πρωί ο Δημήτρης Οικονόμου, ανακοινώνοντας τον θάνατο του συναδέλφου και φίλου του. «Η επιδείνωση της υγείας του υπήρξε ραγδαία τον τελευταίο μήνα».

Όπως είπε ο Δημήτρης Οικονόμου, η πολιτική κηδεία του Βασίλη Λυριτζή θα γίνει αύριο στο Πρώτο Νεκροταφείο.

 

Ο Βασίλης Λυριτζής έφυγε από τη ζωή σήμερα τα ξημερώματα από καρκίνο γεμίζοντας θλίψη τον δημοσιογραφικό κόσμο. Αφήνει πίσω του τη γυναίκα του, την κόρη του και τον γιό του, αλλά και πολλούς φίλους.

Ο Βασίλης Λυριτζής γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957. Μεγάλωσε στην Αθήνα με τους γονείς του και τον αδελφό του Μάνο. Τελειώνοντας το σχολείο μετακινήθηκε βορειότερα για σπουδές στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας. Εκεί, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, παράλληλα με την σημαντική  πολιτική του δράση στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος του ΚΚΕ Εσωτερικού.  Θητεία στο Μανταμάδο της Μυτιλήνης και επιστροφή στην Αθήνα στη «μάχιμη» δημοσιογραφία. Στην εφημερίδα Αυγή και λίγο αργότερα το 1990 στον νεοσύστατο τότε ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61. Συντάκτης αρχικά, αρχισυντάκτης και παρουσιαστής αργότερα του βραδινού δελτίου, ενώ στην συνέχεια μαζί με τον Οικονόμου αναλαμβάνει το πρωινό μαγκαζίνο του σταθμού. Ο κύκλος του Flash έκλεισε για τον Βασίλη Λυριτζή έχοντας στήσει ένα από τα πρώτα ενημερωτικά site στην Ελλάδα το www.flash.gr.  Ακολούθησε το 2002 η μετακίνηση Λυριτζή και Οικόνόμου στην τηλεόραση, αρχικά στην απογευματινή ζώνη και λίγους μήνες μετά στην πρωινή και το 2010, έως το 2017, η παρουσία τους στον ΣΚΑΪ. Ο Βασίλης Λυριτζής συνέχισε την πρωινή ενημέρωση από το ραδιόφωνο του Real Fm και την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ.

Συνάδελφοι και φίλοι του αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής σκηνής τον αποχαιρετούν στα social media.