Ο δήμαρχος Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιάννης Κουράκης δήλωσε σήμερα, μία ημέρα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού από τη Βουλή, ότι «αν εφαρμοστούν οι προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2013 που ψηφίστηκε χτες, οι δήμοι οδηγούνται σε πλήρη κατάρρευση».

«Ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2013 προβλέπεται σύμφωνα με τον “Καλλικράτη” η μεταφορά 200 νέων αρμοδιοτήτων, που σημαίνει σημαντική πρόσθετη επιβάρυνση σε πόρους και προσωπικό, οι προβλεπόμενοι στον προϋπολογισμό πόροι υφίστανται νέα δραστική μείωση που καθιστά πλέον τη λειτουργία των δήμων, όχι απλώς προβληματική, αλλά αδύνατη» πρόσθεσε.

Ακόμη σημείωσε: «Δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς στην επιχειρούμενη νέα υποβάθμιση των ΟΤΑ και θα αντιδράσουμε σε αυτό. Είναι υποχρέωσή μας είπε, απέναντι στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης, την πόλη μας, τους δημότες και τους εργαζόμενους που μας τίμησαν με την ψήφο τους».

Εξ’ άλλου, στο θέμα της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στο δήμο, ο κ. Κουράκης εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του και στη συνάντηση που είχε σήμερα με τα προεδρεία των σωματείων τους και διαβεβαίωσε, ότι η δημοτική Αρχή δεν θα δώσει κανένα στοιχείο που θα τους αφορά και δεν προτίθεται να προχωρήσει σε απολύσεις.

«Η συνεχής οικονομική υποβάθμιση και η γενικότερη απαξίωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ανέφερε ο δήμαρχος Ηράκλειου, αποβαίνει σε βάρος της λειτουργίας των δήμων και της εξυπηρέτησης των πολιτών και δεν προτίθεμαι να καταστώ συμμέτοχος σε μια τέτοια διαδικασία» κατέληξε.