Ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα έχουν στήσει από το πρωί, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, οι Γιατροί του Κόσμου στα Προπύλαια.

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτονται το σπιτάκι των Γιατρών του Κόσμου με τα χριστουγεννιάτικα είδη, συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες, συμβάλλοντας με τη σειρά τους στη συλλογή γάλακτος για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, αλλά και τροφίμων και φαρμάκων με μακρά λήξη.

«Ξεκινήσαμε πριν εννέα χρόνια, η ιδέα ήταν ενός μικρού κοριτσιού που ήταν στο ιατρείο μας και περίμενε να εξεταστεί και όταν τη ρώτησα τι δώρο θέλει να της φέρει ο Άγιος Βασίλης απάντησε ένα ποτήρι γάλα. Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα και αυτή η ιστορία εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο τρυφερά χριστουγεννιάτικα έθιμα της πόλης. Φέτος κάνουμε το ίδιο πράγμα» ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης και πρόσθεσε:

«Ζητάμε από τον κόσμο να φέρει γάλα, να στήσουμε μαζί το δέντρο και παράλληλα είναι μία μεγάλη γιορτή, ένα αυτοσχέδιο πάρτι. Είναι και μία ευκαιρία να γνωριστούμε και το κυριότερο να θυμίσουμε και να θυμηθούμε ότι η αλληλεγγύη είναι ένα όμορφο πράγμα και ότι τα παιδιά θα πρέπει να είναι προτεραιότητά μας. Είναι μία χριστουγεννιάτικη γιορτή των Γιατρών του Κόσμου στον δρόμο».

Για την 21χρονη Στέλλα, φοιτήτρια Ιατρικής και εθελόντρια στους Γιατρούς του Κόσμου, η συμμετοχή στη συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο καθένας. «Πρέπει, όμως, να προσπαθούμε συνεχώς και να μην περιμένουμε μόνο αυτές τις ημέρες. Όταν βοηθάω, ακόμη και με αυτές τις γνώσεις που έχω ως φοιτήτρια, ακόμη και με τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτω, αισθάνομαι πολύ καλύτερα και βοηθάω να βελτιωθεί η κατάσταση, έστω και λίγο» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο από γάλα φέτος γίνεται ακόμα μεγαλύτερο και πιο πλούσιο σε προσφορές, χάρη στην ευγενική υποστήριξη της Generali, που αποτελεί μέλος ενός παγκόσμιου ασφαλιστικού ομίλου, με παρουσία στην Ελλάδα από το 1886. Είναι ένας εταιρικός πολίτης του κόσμου που επιθυμεί να συμβάλει στο βιώσιμο μέλλον κάθε κοινότητας όπου δραστηριοποιείται. Φέτος, ενώνει τις δυνάμεις της με τους Γιατρούς του Κόσμου για να στηθεί ένα mini, γιορτινό φεστιβάλ στο κέντρο της Αθήνας, με κεντρικό μήνυμα την αλληλεγγύη.

«Η συμμετοχή και η έμπρακτη υποστήριξη όλων είναι απαραίτητη και πολύτιμη. Προσφέροντας απλώς ένα κουτί γάλα εβαπορέ μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην καλύτερη δυνατή κάλυψη των αναγκών των μικρών παιδιών και των οικογενειών που το έχουν ανάγκη» σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση.

Η γιορτή των Γιατρών του Κόσμου θα διαρκέσει μέχρι τις 8 το βράδυ με διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις, dj set, εργαστήρι ζωγραφικής για τα παιδιά καθώς και facepainting.