Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα τα συνδικάτα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αντιδρώντας στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά και στα ασφαλιστικά ζητήματα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10:30 στην Ομόνοια.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία, οι εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι δικηγόροι της Αθήνας, οι συμβολαιογράφοι και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Με τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 έως τις 3 συμμετέχουν στην απεργία και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Παράλληλα απεργούν δάσκαλοι, καθηγητές και πανεπιστημιακοί, ενώ στον χώρο της Υγείας σε κινητοποίηση προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Σε κλείσιμο των καταστημάτων έως τις 3 το μεσημέρι καλεί η Συνομοσπονδία Εμπόρων και Βιοτεχνών ενώ στην πρόσκληση ανταποκρίνονται και οι Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων.

Κλειστά θα μείνουν μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι καθώς στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Απεργούν επίσης οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Λεωφορεία και τρόλεϊ, το μετρό και ο ηλεκτρικός θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και το Πανεπιστήμιο παραμένουν κλειστοί μέχρι νεωτέρας ενώ δεν θα εκτελούνται δρομολόγια προς και από το αεροδρόμιο και τους σταθμούς Παλλήνη, Παιανία – Κάντζα και Κορωπί, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Οι συρμοί του τραμ θα κυκλοφορήσουν από τις 6 έως τα μεσάνυχτα.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Σε κινητοποιήσεις επίσης προχωρεί την ίδια ημέρα και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Με τρίωρη στάση εργασίας συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν αλλαγές στις πτήσεις.

Στη Θεσσαλονίκη, με δύο στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ. Έτσι, τα αστικά λεωφορεία θα είναι ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 8 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.