Με πορείες στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι απεργιακές κινητοποιήσεις που οργάνωσαν το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών στο πλαίσιο της σημερινής γενικής απεργίας.

Οι συγκεντρώσεις είχαν συμμετοχή, ήταν όμως σαφώς μικρότερες σε σχέση με την προηγούμενη γενική απεργία για το δεύτερο μνημόνιο, σύμφωνα με το agriniopress.gr.

Η μεγαλύτερη συγκέντρωση ήταν αυτή του ΠΑΜΕ, στην οποία χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι των μαθητών των υπό κατάληψη σχολείων του Αγρινίου, της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Μ. Κατσιγιάννης , αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Σχεδόν ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, Δημοσιοϋπαλληλικών Σωματείων και Επαγγελματοβιοτεχνών. Η συμμετοχή από πλευρά δημοσίων υπαλλήλων σε ορισμένους κλάδους (δημοτικού υπάλληλοι, τράπεζες, κτλ) ήταν ικανοποιητική, ενώ μεγάλα ήταν τα ποσοστά συμμετοχής σε όλους σχεδόν του κλάδους των επαγγελματιών και σχεδόν καθολική στους εμπόρους.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησαν ξεχωριστές πορείες οι οποίες κατέληξαν στην πλατεία Δημοκρατίας. Στην συγκέντρωση της πλατείας Ειρήνης παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος και ο δήμαρχος Αγρινίου Π. Μοσχολιός. Το δημαρχείο Αγρινίου σήμερα δεν λειτούργησε, μετά από κατάληψη που έκαναν οι εργαζόμενοι.