Ξεχύνονται σήμερα στους δρόμους εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, άνεργοι, αγρότες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στις φυλακές, εργαζόμενοι στους δήμους, ξενοδοχοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι και σύσσωμη η κοινωνία που πλήττεται από την κρίση και τα βάναυσα οικονομικά μέτρα.

Η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που είναι σε εξέλιξη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει ποτέ, εφάμιλλη της μεγάλης κινητοποίησης του Φεβρουαρίου του 2011, οπότε χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου του ΕΚΗ, Σ.Βαρδάκη, πάνω από 95% είναι η συμμετοχή στην κινητοποίηση, με τους απεργούς να έχουν καταφθάσει .με οχήματα. Τρακτέρ από τα Αϊτάνια με μαύρες σημαίες και ένα ασθενοφόρο δεσπόζουν στη λ.Δημοκρατίας, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Παράλληλα, πρωτοφανής είναι η συμμετοχή των εργαζομένων του δημόσιου τομέα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νομαρχιακού τμήματος Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ, Ν.Μεντζίνη 30 σωματεία – μέλη της ΑΔΕΔΥ από το Ηράκλειο έχουν προσέλθει στη συγκέντρωση με πανό.

Κλειστά είναι πολλά καταστήματα της πόλης, καθώς πολλοί ήταν οι καταστηματάρχες που ακολούθησαν την προτροπή του Εμπορικού Συλλόγου και έβαλαν ολιγόωρο λουκέτο στα μαγαζιά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ύφεση που βιώνει όλη η κοινωνία, μαζί και ο εμπορικός κόσμος.

Περίπου στις 10.30 το πρωί ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας η πορεία του ΠΑΜΕ, που χαρακτηρίζεται επίσης από μεγάλη συμμετοχή. Tην «παράσταση» έκλεψε ένας ποδηλάτης, ο οποίος στο δίκυκλό του έχει αναρτήσει χάρτινη ταμπέλα με δύο μόνο, αλλά πολύ χαρακτηριστικές λέξεις «Στουρνάρια Ουστ»!