Τέσσερα πλήρως ανακαινισμένα και με πρόσθετες αίθουσες δημοτικά σχολεία στο Λασίθι, που χρηματοδοτηθήκαν από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 7 εκατομμύρια ευρώ, παραδόθηκαν προς χρήση σήμερα από τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Μάλιστα, ένα εκ των τεσσάρων, το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Ιεράπετρας, παραδόθηκε από τον εργολάβο ένα χρόνο πριν από τις συμβατικές υποχρεώσεις του, κάτι το οποίο σχολιάστηκε επαινετικά, τόσο από τον κ. Αρναουτάκη όσο και από τους δημάρχους και τους εκπαιδευτικούς φορείς.

Ο περιφερειάρχης επισκέφτηκε και τα τέσσερα σχολεία που παραδόθηκαν σε χρήση, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Νίκο Καστρινάκη, υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφερειακής Ενότητας, τον προϊστάμενο της Εκπαίδευσης στην Κρήτη, Απόστολο Κλινάκη, τοπικούς φορείς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους δημάρχους Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας και άλλους φορείς.

To συνολικό κόστος των παρεμβάσεων που έγιναν στα δύο δημοτικά σχολεία της Νεάπολης, ένα του Αγίου Νικολάου και ένα της Ιεράπετρας, ανέρχεται στα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, μετά τις εκπτώσεις των εργολάβων.

Κατά την παράδοση των σχολείων, ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωσή τους και τόνισε: «μπορούμε πραγματικά να έχουμε ένα αναβαθμισμένο επίπεδο παιδείας και στο Λασίθι και στην Κρήτη γενικότερα, αρκεί να εντείνουμε τους ρυθμούς συνεργασίας και συνέργιας σε όλα τα επίπεδα».