Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διανομείς στη Θεσσαλονίκη

Δεν τα βρήκαν εργαζόμενοι και εργοδοσία


ΕΛΛΑΔΑ
15:31
12/10/2018
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διανομείς στη Θεσσαλονίκη
8
loading

Συνεχίζουν αύριο τις κινητοποιήσεις τους οι διανομείς στη Θεσσαλονίκη, μετά και τη σημερινή άκαρπη συνάντηση συμφιλίωσης, με αντικείμενο την απόλυση τριών συναδέλφων τους από γνωστό εστιατόριο της πόλης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη.

Στη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), μετείχαν εκπρόσωποι των διανομέων, της εργοδοσίας και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ.Νεφελούδης ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «δεν βρέθηκε λύση, γιατί ήταν αδιάλλακτη η επιχείρηση. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί κατάσταση, γιατί υπάρχει σε εξέλιξη μια εργατική διαφορά μεταξύ της επιχείρησης και των εργαζόμενων στο ΣΕΠΕ, η οποία πιθανόν να έχει δικαστική συνέχεια, πιθανόν, αυτό ειπώθηκε έμμεσα εδώ. Υπήρχε μια αδιαλλαξία από την πλευρά της επιχείρησης. Προς το παρόν η συμφιλιωτική συνάντηση δεν είχε αποτέλεσμα». Το υπουργείο Εργασίας θα εκδώσει τις επόμενες μέρες εγκύκλιο για τις υποχρεώσεις προς τους διανομείς, που θα σταλεί στους εργοδότες.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι και η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Αύριο το βράδυ στις 8 θα γίνει συγκέντρωση στο ΕΚΘ και πορεία και τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους απολυμένους του καταστήματος για περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Η Μαργαρίτα Κουταλάκη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας- Χαλκιδικής και της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ως εργαζόμενοι και ως συνδικάτο ζητήσαμε αυτή τη συνάντηση συμφιλίωσης, γιατί είχαμε τη διάθεση να βρεθεί μια λύση. Ξεδιπλώσαμε την πρότασή μας, αλλά από την πλευρά της εργοδοσίας δεν έγινε κάποια πρόταση. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, για την καταβολή των δεδουλευμένων. Δεν διεκδικούμε τίποτα παραπάνω από τα χρήματα που έχουμε δουλέψει και από τις θέσεις εργασίας μας».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Ντελιβεράς

  Μακεδόνα, το σωματείο των ντελιβεράδων (ΣΒΕΟΔ) ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο...μάλλον σε στεναχώρησα.!!

  1. avatar makedon

   Μπα, δε στεναχωριέμαι με ανθρώπους που έχουν αρνητικό πρόσημο στο IQ τους. Κι εγώ σαν δεύτερο επάγγελμα delivery κάνω, αλλά αυτός ο "χώρος" ευτυχώς δεν έχει περάσει ούτε σύριζα...

 2. avatar Ντελιβεράς

  Η εργοδοσία ούτε για αστείο να τα βάλει με τους ντελιβεράδες. είναι ο μόνος κλάδος με 0% ανεργία και ο μόνος κλάδος που οι εργαζόμενοι έχουν δει αυξήσεις του 30% το τελευταίο χρόνο. και επειδή το σωματείο μας ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο (ΣΒΕΟΔ), όταν λέμε ΑΠΕΡΓΙΑ δεν αστειευόμαστε..

 3. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Μπράβο στους ντελιβεραδες που διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Η μόνη λύση μέσα στην κρίση είναι ο συνδικαλισμος. Οι πλούσιοι συνασπιζονται πίσω από πασοκ νδ χα σύριζα. Οι εργαζόμενοι αν δεν ασχοληθούν οι ίδιοι κανένας σωτήρας δε θα διεκδικήσει για αυτούς

  1. avatar makedon

   Αρκεί ο συνδικαλισμός αυτός να μείνει ακομμάτιστος...

   1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Πρόσημο θα έχει ο συνδικαλισμος όπως και να έχει. Όταν πχ δέχεσαι στο σωμάτιο όλους τους ντελιβεραδες ανεξαρτήτως εθνικότητας το πρόσημο αριστερό είναι

    1. avatar makedon

     Με κόμματα ανέφερα να μην έχει σχέση, όχι με πολιτικά συστήματα.

     1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

      Οκ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει