Με φόντο την οικονομική κρίση και την προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας να ανακάμψει πραγματοποιείται φέτος η 75η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα την Ουγγαρία και κεντρικό θέμα την πράσινη ανάπτυξη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 11 Σεπτεμβρίου παρουσία του πρωθυπουργού, όπου θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός.

Φέτος σημειώθηκε μια μικρή αύξηση στις συμμετοχές, που φτάνουν τις 1.041, έναντι 915 στην περσινή διοργάνωση και καλύπτουν 30.153 τμ. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικό ότι το ποσοστό των πρωτοεμφανιζόμενων εκθετών ανέρχεται ποσοστιαία στο 30%, ενώ η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου έχει κατέλθει σε επίπεδα κάτω από 20%, προσεγγίζοντας πλέον το 18%.

Οι ξένες κρατικές συμμετοχές προέρχονται από τις χώρες: Συρία, Πακιστάν, Ινδία, Τουρκία, Ουγγαρία, Γαλλία, Ινδονησία, Ιταλία, Βραζιλία, Αίγυπτος, Κύπρος, Νιγηρία, Αιθιοπία και Νότια Αφρική.

Στο πλαίσιο της 75ης ΔΕΘ, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται αφιέρωμα «Καινοτομία και Πράσινη Ανάπτυξη» με στόχο την ενημέρωση των 250.000 επισκεπτών της Δ.Ε.Θ. για τις εφαρμογές της Πράσινης Ανάπτυξης στην καθημερινότητά τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται να διαμορφωθεί η πράσινη πύλη της Δ.Ε.Θ. την οποία θα συνθέσουν 20.000 φυτά σε ειδική σκαλωσιά ενώ θα παρουσιαστεί το μοναδικό στον κόσμο δένδρο ηλιακής ενέργειας, το οποίο θα παραχθεί εμπορικά από τον Οκτώβριο.

Οι επισκέπτες της ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να δουν ένα επισκέψιμο βιοκλιματικό σπίτι, ενώ θα μπορούν να οδηγήσουν φιλικά προς το περιβάλλον ηλεκτρικά-ενεργειακά ποδήλατα.

Στις «πράσινες» καινοτομίες της 75ης ΔΕΘ περιλαμβάνεται και η υιοθέτηση της τεχνολογίας Microsoft Tag, με την οποία οι επισκέπτες, αλλά και οι εκθέτες με τη χρήση δωρεάν εφαρμογής, θα μπορούν να φωτογραφίζουν με το κινητό τους συγκεκριμένα tags (barcode) και να λαμβάνουν χρηστικές πληροφορίες, καθώς και ενημερωτικό υλικό. H εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας στην 75η ΔΕΘ, αποτελεί και την 1η πανευρωπαϊκή χρήση της για εκθεσιακά γεγονότα.

Τρία νέα αφιερώματα

Η φετινή ΔΕΘ θα ενισχυθεί με τρία νέα αφιερώματα:
-«Ελλάδα των Εθνών» όπου θα προβληθούν τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και MME της επικράτειας.
-«Νέος Επιχειρηματίας και Ημέρες Franchise B. Ελλάδος» όπου θα ενημερωθούν για όλες τις τρέχουσες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αγορά του Franchise και
-«Bike Show & Outdoor Activities», ένα αφιέρωμα με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων με το ποδήλατο στο επίκεντρο.

Επίσης, θα υπάρχουν και τα ήδη καταξιωμένα εκθεσιακά αφιερώματα της, όπως τα: «Domisis», «Energyland», «Modacasa», «Autoland», «Kid & Fun», «Stateland», «Globalexchange».

Πηγή: voria.gr