«Να προσπεράσουν τις σειρήνες εφησυχασμού και παραπλάνησης που γιγαντώνονται ξανά από το βήμα της ΔΕΘ», κάλεσε τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου στις 18:00, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο περιθώριο της 83ης ΔΕΘ.

Το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πέρρος, κάλεσε τους εργαζόμενους «να διαδηλώσουν μαζικά και μαχητικά κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης στο αυριανό συλλαλητήριο, στη Θεσσαλονίκη», ενώ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν και οι παρεμβάσεις των συνδικάτων που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΜΕ.

«Η κυβέρνηση πανηγύρισε την έξοδο από τα μνημόνια. Όμως, 700 μνημονιακοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ. Δεν εξαφανίστηκαν επειδή ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διακήρυξαν από την Ιθάκη, το τέλος των μνημονίων. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση στήνεται πάνω σε ό,τι θα έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα», τόνισε ο κ. Πέρρος, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι «δεν θα πρέπει να ξεγελαστούν από το όργιο εκβιασμών και διλημμάτων, της ανέξοδης παροχολογίας που ήδη έχει ξεκινήσει, την προεκλογική ταχτική της κυβέρνησης».

«Το 52% των νέων εργαζόμενων εργάζονται με ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και αμείβονται με 378 ευρώ μεικτά. Αυτή η μεγάλη πλειοψηφία εργολαβικών, ενοικιαζόμενων διαμορφώνει μια κατάσταση όπου λιγότερο από το 10% καλύπτεται από συμβάσεις, για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Την ίδια στιγμή 60.000 παιδιά των εργατικών οικογενειών μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς», ανέφερε -μεταξύ άλλων- το μέλος της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ.

Αναφερόμενος στην απεργία των εργαζομένων στο λιμάνι, στην COSCO, υπογράμμισε ότι έχει επιτυχία 100%, ότι οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω «όσα κόλπα κι αν χρησιμοποιούν οι εργοδότες και η κυβέρνηση, όπως η λειτουργία άλλων σωματείων ή η κήρυξη της απεργίας παράνομης».

Τέλος, σε αναφορά για τη φετινή τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ, τις ΗΠΑ, χαρακτήρισε «προκλητικό και προσβλητικό για την πόλη της Θεσσαλονίκης, μία πόλη που έχει γράψει λαμπρές σελίδες αγώνων ενάντια στους ιμπεριαλιαστικούς πολέμους, να έχει γεμίσει με γιρλάντες με αστέρια που θυμίζουν τις δεκαετίες του ’60 όταν υποδέχονταν τον αμερικανικό στόλο».