Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από υποκατάστημα της ΑΤΕ στα Χανιά πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην εκχώρηση του λεγόμενου «υγιούς» τμήματος της τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σε ανακοίνωσή τους- που συνυπογραφούν και συνταξιούχοι της τράπεζας- τονίζουν μεταξύ όλων ότι «οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της ΑΤΕ στο νομό Χανίων καταγγέλλουν στην τοπική κοινωνία το μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο που έχει γίνει μεταπολεμικά στη χώρα».

«Η Αγροτική Τράπεζα που ιδρύθηκε από τον Παπαναστασίου και τον Βενιζέλο πριν 82 χρόνια διαλύεται μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο με διαταγή της τρόικας και υπόγεια και αδιαφανή απόφαση της κυβέρνησης», αναφέρουν στην ανακοίνωση οι εργαζόμενοι.

«Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, αγροτικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς, να σταθούν δίπλα μας και έμπρακτα να στηρίξουν το δημόσιο χαρακτήρα της Αγροτικής Τράπεζας, που στάθηκε πάντα δίπλα τους στην ανάπτυξη του τόπου» καταλήγουν.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΣΑΣΕ και πρώην πρόεδρος της οργάνωσης, Γιώργος Γωνιωτάκης, με δηλώσεις του ζήτησε από την κυβέρνηση να ανακοινώσει άμεσα το ακριβές τίμημα της πώλησης της ΑΤΕ, αλλά και το τι θα γίνει τόσο με τα ενυπόθηκα δάνεια των αγροτών, όσο και με τα ενυπόθηκα περιουσιακά στοιχεία των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών της χώρας.