Τουλάχιστον επτά είναι οι νεκροί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters.

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters ανέφερε ότι είδε τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς στο χωριό Μάτι, 29 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας. Το ένα θύμα βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο, ένα άλλο πίσω από ένα όχημα, ενώ δύο ακόμα πέθαναν σε ένα μηχανάκι, προφανώς στην προσπάθειά τους να βρουν ασφαλές καταφύγιο από τις φλόγες στην κοντινή παραλία.

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ακόμα τρεις νεκρούς, σύμφωνα με το Reuters, ενώ υπάρχουν αναφορές για αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων τουρίστες από τη Δανία. Σύμφωνα με αξιωματούχους που επικαλείται το Reuters, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί «σημαντικά».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό, στο Λιμεναρχείο Ραφήνας έχουν μεταφερθεί τρεις σοροί (ενός ανδρός, μίας γυναίκας και ενός κοριτσιού) τις οποίες παρέδωσαν για μεταφορά σε πλωτά μέσα του Λιμενικού τα πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες αγνοούνται ως τώρα, δύο αλλοδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.