Κάτω από απαράδεκτες συνθήκες λειτουργούν τα κρατητήρια στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ηγουμενίτσας, εκεί όπου σε καθημερινή βάση συλλαμβάνονται και κρατούνται λαθρομετανάστες.

Τις συνθήκες αυτές καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Θεσπρωτίας η οποία χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την άμεση λήψη μέτρων.

Τα κρατητήρια βρίσκονται σε χώρο που υπάγεται στον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας και ανήκουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Λιμεναρχείου.

Εξαιτίας όμως, της ανύπαρκτης κτηριακής υποδομής των Υπηρεσιών της Α. Δ. Θεσπρωτίας, έχει παραχωρηθεί ένα μέρος αυτών, για την φύλαξη των κρατουμένων του Τμήματος Αλλοδαπών Διαβατηριακού Ελέγχου Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr πως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί, στους χώρους αυτούς επικρατούν πρωτοφανείς καταστάσεις και οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι ανύπαρκτες, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία των κρατουμένων, αλλά και των εργαζομένων σε αυτόν.

«Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η ακαταλληλότητα του εν λόγω χώρου υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της ανεκτικότητας διότι σε καμία περίπτωση, δεν επιτρέπεται να λειτουργούν κρατητήρια, περιμετρικά των οποίων, να υπάρχουν αποθήκες καυσίμων, οι οποίες μάλιστα να είναι σε τέτοια κατάσταση που να επιβαρύνουν επιπρόσθετα το όλο ζήτημα .

Ακόμα είναι απορίας άξιο, ότι μέχρι σήμερα και παρά τις διάφορες παρεμβάσεις μας, δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια από πλευράς Διοίκησης αλλά και από τους συναρμόδιους φορείς, για την βελτίωση της επικρατούσας κατάστασης, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι μας, να έχουν φτάσει σε σημείο, να μην διαθέτουν ούτε κάποιο χώρο για την παραμονή τους σε αυτόν, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, με άμεση συνέπεια την επιπρόσθετη καταπόνηση του προσωπικού.

Τέλος θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι σε τέτοιου είδους θέματα, δεν μπορεί να γίνει καμία έκπτωση, και για το λόγο αυτό, η Ένωση μας έχει αποφασίσει σε περίπτωση που δεν υπάρξει επίλυση του ζητήματος σε άμεσο χρονικό διάστημα, να προσφύγει κατά παντός υπευθύνου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των αστυνομικών υπαλλήλων.