Οξύνθηκαν τα πνεύματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο απασχόλησε το περιστατικό βίας που σημειώθηκε το πρωί μπροστά στις κάμερες, όταν ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε και χτύπησε την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, ενώ πέταξε νερό στην υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.

Στη συνεδρίαση ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης ζήτησε την έκδοση ψηφίσματος, ενώ συμφώνησαν όλες οι παρατάξεις. Στο ψήφισμα που εκδόθηκε τελικά κατά πλειοψηφία, καταδικάζονται οι απαράδεκτες συμπεριφορές και προκλήσεις καθώς και τα φαινόμενα βίας από και εναντίον εκπροσώπων κομμάτων.

Ωστόσο, «λάδι στη φωτιά» έριξε σχόλιο του περιφερειακού σύμβουλου Πιερίας, από την πλευρά της διοίκησης, Νίκου Μακρίδη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «αν βγει τέτοιο ψήφισμα, τότε (θα πρέπει) να εκδοθεί ψήφισμα και για τα εγκλήματα του ΚΚΕ στην Ελλάδα».

Τότε ο επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης κάλεσε τον κ. Μακρίδη να ανακαλέσει λέγοντας: «σεβαστείτε κάποια πράγματα. Ζητώ να ανακαλέσει ο συνάδελφος και του κάνω χάρη που τον αποκαλώ συνάδελφο. Δεν ξέρω τι κρύβει μέσα του αλλά η φράση του πρέπει να σβηστεί από τα πρακτικά και ο ίδιος να ανακαλέσει». «Ανακαλώ αλλά ζητώ να καταδικαστούν τα εγκλήματα που έχουν γίνει και είτε προέρχονται από τα δεξιά είτε από τα αριστερά» ήταν η απάντηση του κ. Μακρίδη.