Την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των εκδοτών και να διαλέξουν τα βιβλία που αγαπούν θα έχουν έως την Κυριακή οι βιβλιόφιλοι στη 35η Γιορτή Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, που διοργανώνουν ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ) με την Περιφέρεια Αττικής και με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Η κεντρική καμπάνια της διοργάνωσης με τίτλο: «Με διάβασες; Χάρισέ με! Δώστε ένα βιβλίο, σώστε μία βιβλιοθήκη», αποτελεί προσπάθεια ενίσχυσης βιβλιοθηκών σε παραμεθόριες περιοχές και γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε κατά την περσινή γιορτή βιβλίου, οπότε συγκεντρώθηκαν 3.000 τίτλοι βιβλίων οι οποίοι στάλθηκαν σε βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών. Στην φετινή Γιορτή Βιβλίου θα συγκεντρωθούν βιβλία για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης και για την ενίσχυση των βιβλιοθηκών των Νοσοκομείων Παίδων, Αγίας Σοφίας και Αγλαΐας Κυριακού, καθώς και του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Γυμνασίου – Λυκείου Βερδικούσας της επαρχίας Ελασσόνας.

Πεδίον του Άρεως, Αθήνα
4-20 Μαΐου 2012
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 6:00 μ.μ.-10:00 μ.μ., Παρασκευή-Σάββατο 6:00 μ.μ.-10:30 μ.μ., Κυριακή 11:00 π.μ.-10:00 μ.μ.