Η πολυμορφία και μαγεία της Κρήτης γοήτευσαν τη συντάκτρια μεγάλου τετρασέλιδου ταξιδιωτικού αφιερώματος στο νησί που φιλοξενεί η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αυστριακή εφημερίδα «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», με τίτλο «Η μαγεία της Κρήτης- Ένα νησί για κάθε εποχή του έτους».

Το αφιέρωμα συνοδεύεται από πολλές φωτογραφίες, ενώ περιλαμβάνει, όπως αναφέρει η συντάκτρια «παραδεισένια τοπία και κολπίσκους, μεγαλειώδη φαράγγια και μονοπάτια περιπάτου, μικρά ορεινά χωριά και σφύζουσες από ζωή πόλεις».

Από τις φυσικές ομορφιές της Κρήτης ξεχωρίζει το Φαράγγι της Σαμαριάς, που, όπως αναφέρει το αφιέρωμα είναι «ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης που στα μέσα της δεκαετίας του 1950 ανακηρύχτηκε περιοχή φυσικής προστασίας και ελληνικός εθνικός δρυμός».

Από το αφιέρωμα δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Χανιά και το Ρέθυμνο, με τη χαρακτηριστική ελληνική «χαλαρότητα» όπως αναφέρει η εφημερίδα, αλλά και η Κνωσός.

Καταλήγοντας, η συντάκτρια του αφιερώματος αναφέρει πως ο επισκέπτης, εντυπωσιασμένος από την πολυμορφία και το μέγεθος του νησιού, αντιλαμβάνεται σύντομα ότι ο χρόνος είναι πολύ λίγος για να απολαύσει κανείς την Κρήτη και πως σίγουρα δεν θα περιοριστεί σε μόνον μία επίσκεψη του νησιού.