Ελαιόλαδο, τυρί, μαγειρεμένα φαγητά ακόμα και… φρεσκοπλυμένα ρούχα. Αυτά περιέχουν τα δέματα που φτάνουν κατά δεκάδες πλέον στους σταθμούς των ΚΤΕΛ. Αποστολέας είναι συνήθως οι γονείς ή οι παππούδες.

Παραλήπτες είναι τα παιδιά που έχουν φύγει από το πατρικό τους σπίτι κυρίως για σπουδές και τα οποία επιζητούν τη γονεϊκή φροντίδα ακόμα και αν έρχεται από μακριά.

Η ελληνίδα μάνα φαίνεται πως δεν υπολογίζει τις αποστάσεις, για αυτό και ετοιμάζει 4-5 διαφορετικά φαγητά, τα βάζει σε τάπερ και τα στέλνει ως ασυνόδευτο δέμα με λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Όπως αναφέρει στα Νέα ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μακεδονία, Χρήστος Λιούπας, στο σταθμό καταφθάνουν καθημερινά μεταφέρονται 150-200 δέματα: «Μάλιστα οι αποστολές από την Αθήνα και από άλλες περιοχές της χώρας προς Κομοτηνή αλλά και Θεσσαλονίκη είναι πολύ πιο αυξημένες».

«Η οικογένειά μου μένει στην Αριδαία, που βρίσκεται περίπου 115 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Δύο χρόνια οι γονείς μου μού στέλνουν κάθε εβδομάδα μαγειρεμένο φαγητό, το οποίο συνήθως πηγαίνω και το παίρνω από το ΚΤΕΛ. Τα δέματα περιέχουν τρία διαφορετικά φαγητά», εξηγεί στην εφημερίδα η Νίνα Σίμου, φοιτήτρια στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ.