Έξαρση των κοινωνικών προβλημάτων στην περιοχή του διαπιστώνει ο Δήμος Βέροιας, λόγω της οικονομικής κρίσης. Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται είναι ο υπερδιπλασιασμός των ανθρώπων που εξυπηρετούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο και το κέντρο αλληλεγγύης του Δήμου, που συγκεντρώνει και προσφέρει ρουχισμό και άλλα αγαθά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Συγκεκριμένα, ενώ πέρυσι εξυπηρετούνταν από τις συγκεκριμένες δομές 205 οικογένειες, φέτος οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 420. Παράλληλα, στα σκαριά είναι η δημιουργία δημοτικού λαχανόκηπου, η διεύρυνση του δημοτικού ιατρείου με άλλες ειδικότητες και η διενέργεια διαρκών προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο της μήτρας.

Επιπλέον, το τμήμα οικογενειακού προγραμματισμού του νοσοκομείου της Βέροιας θα στεγάζεται πλέον στο δημοτικό ιατρείο, ενώ θα ξεκινήσει πρόγραμμα ενημέρωσης γονέων μέσα από τα σχολεία για θέματα που αφορούν την υγεία των παιδιών.

Παράλληλα, ετοιμάζεται πρόγραμμα ψυχικής υγείας, ενισχύεται το δημοτικό φαρμακείο που στεγάζεται στο δημοτικό ιατρείο, ενώ κατατέθηκε πρόταση για πρόγραμμα συμπράξεων με φορείς για την κατάρτιση ατόμων και τη λειτουργία κοινωνικού συνεταιρισμού. Την ίδια στιγμή ξεκινά να λειτουργεί σύστημα τηλεϊατρικής για τους κατοίκους των πιο ορεινών ενοτήτων και προωθείται συνεργασία του δήμου με το γηροκομείο και ξενοδοχεία της περιοχής για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων.

Στην όλη προσπάθεια σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι εθελοντικές ομάδες που λειτουργούν σε συνεργασία με τη ΓΓ Ισότητας προγράμματα υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών και παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο σε κτίρια που παραχώρησε ο Δήμος για το σκοπό αυτό.