Μετά τη φθηνή πατάτα σειρά έχει το φθηνό… αρνί. Ενόψει Πάσχα, οι κτηνοτρόφοι σκέφτονται να διαθέσουν και εκείνοι τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες, ώστε οι καταναλωτές να αγοράσουν φέτος τον οβελία για το πασχαλινό τους τραπέζι μέχρι 4 ευρώ πιο φθηνά.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, η απευθείας διάθεση αμνοεριφίων θα μικρύνει τη μεγάλη ψαλίδα που έχει η τιμή από τον παραγωγό στο κρεοπωλείο.

«Πέρυσι πουλήσαμε αρνί 5,50 ευρώ και είδαμε στα κρεοπωλεία να πωλείται ακόμα και 13 ευρώ».

Ωστόσο, η παράκαμψη των μεσαζόντων από τους κτηνοτρόφους είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο, δεν έχει αποφασιστεί η ακριβής δράση τους. «Είναι μια περίπλοκη διαδικασία και ψάχνουμε να βρούμε πως κάνουμε τη διάθεση. Δεν είναι σαν τις πατάτες. Πρόκειται για ευπαθή προϊόντα, δύσκολα στη μεταφορά», λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Καμπούρης.

Στόχος των κτηνοτρόφων είναι να πουλήσουν το αρνί το πολύ 8 ευρώ, δηλαδή 3-4 ευρώ φθηνότερο από όσο πωλείται σε πολλά κρεοπωλεία.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.