Στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούν ήδη είκοσι πέντε νέα απορριμματοφόρα του δήμου. Με την προσθήκη τους, ο αριθμός των οχημάτων καθαριότητας αυξάνεται σε ποσοστό πάνω από 40%, ενώ επεκτείνεται και το δίκτυο των κάδων απορριμμάτων.

«Η καθαριότητα στην Αθήνα είναι μια δύσκολη και καθημερινή μάχη, που έχει τις νίκες και τις ήττες της, πρέπει όμως οι μικρές και μεγαλύτερες νίκες να γίνονται, όσο περνά ο καιρός, όλο και πιο πολλές» δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης και πρόσθεσε: «Καταφέραμε να αυξήσουμε τους κάδους και τα οχήματα καθαριότητας σε ποσοστό μεγαλύτερο από 40%, να εκσυγχρονίσουμε υποδομές και να ενισχύσουμε δραστικά την καθημερινή λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας στον δήμο Αθηναίων».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον δήμο Αθηναίων, δημιουργείται μία σύγχρονη πλατφόρμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών σε θέματα καθαριότητας, με την οποία ο δήμος επιδιώκει να αναδείξει «το συλλογικό όραμα για μία πόλη καθαρή, ώστε να κάνουμε τους πολίτες ενεργά αρωγούς στη συνολική προσπάθεια», όπως αναφέρει ο κ. Καμίνης.

Με την παραλαβή των 25 νέων απορριμματοφόρων, ο δήμος Αθηναίων απέκτησε πλέον συνολικά, εντός του 2017, περισσότερα από 40 νέα οχήματα για τις υπηρεσίες καθαριότητας. Επίσης, με την τοποθέτηση 4.500 νέων κάδων μόνο κατά τον τελευταίο χρόνο, αντικαθίστανται οι φθαρμένοι κάδοι και συμπληρώνεται το υφιστάμενο δίκτυο όπου παρατηρούνται ελλείψεις.

Όπως τονίζει η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της, όλες οι παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στη βελτίωση της εικόνας της πόλης, παρουσιάζονται με απόλυτη διαφάνεια στη νέα πλατφόρμα ενημέρωσης και ανοιχτής επικοινωνίας με τους δημότες, athinakathari. cityofathens.gr, με κεντρικό μήνυμα «Φτιάχνουμε μια Αθήνα καθαρή!». Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε με την αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

FullSizeRender IMG_0071 IMG_0072