Newsbeast | Ειδήσεις και νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Τι αλλάζει στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης

Ανατροπές στο σύστημα εκπαίδευσης και διαδικασίες κόντρα στο «λάδωμα»


ΕΛΛΑΔΑ
10:08
11/11/2017
Τι αλλάζει στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης
4
loading

Στη μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης και του συστήματος εξετάσεων για την απόκτησης διπλωμάτων οδήγησης προκειμένου να καταπολεμηθεί η διαφθορά στον κλάδο θα προχωρήσει το υπουργείο μεταφορών.

Το «Έθνος» παρουσιάζει τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς και στόχο έχει να αλλάξει το σύστημα, αντικαθιστώντας το με ένα σύγχρονο και αδιάβλητο με βασικό μέσο την αποφυγή επαφής του εξεταστή με τον εξεταζόμενο σε όλα τα στάδια της διαδικασίας αλλά και την καλύτερη κατάρτιση εκπαιδευτών και υποψηφίων.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, όπως εξηγεί ο υφυπουργός μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, διερευνάται η θεσμοθέτηση του «δόκιμου οδηγού» είτε στα 17 είτε στα 18 χρόνια.

Ριζικές αλλαγές προβλέπονται και στο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψήφιων οδηγών με στόχο η νέα διαδικασία να γίνει αδιάβλητη καθώς ο τζίρος της διαφθοράς και του «λαδώματος» στον κλάδο σύμφωνα με παλαιότερα ερευνητικά δεδομένα έφτασε τα 12ο εκατομμύρια ετησίως.

Σε ό,τι αφορά τις θεωρητικές εξετάσεις αναμένεται αναδιαμόρφωση των εγχειριδίων. Αυτό που εξετάζεται είναι η διαμόρφωση μίας δεξαμενής θεμάτων στο πρότυπο των Πανελλαδικών εξετάσεων από όπου θα επιλέγεται τυχαία συνδυασμός ερωτήσεων ο οποίος δεν θα είναι ίδιος για το σύνολο των εξεταστικών κέντρων. Επιπλέον, μελετάται η απουσία επιτηρητή από την αίθουσα εξέτασης προκειμένου να μην υπάρχει πιθανότητα βοήθειας. Ο επιτηρητής θα ελέγχει την εξέταση μέσω οθόνης.

Μία από τις σημαντικές διαφοροποιήσεις του συστήματος θα αφορά στην εκπαίδευση των εκπαιδευτών. Στόχος είναι οι νέοι δάσκαλοι οδήγησης για να έχουν ολοκληρώσει ακαδημαϊκές σπουδές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar Πριν πέντε χρόνια, περίπου, πολύ γνωστός μου πολίτης πλήρωσε εντός δέκα ημερών το μισό πρόστιμο, κάπου 1250 ευρώ, και του αφαιρέθηκε και το δίπ

  Πριν πέντε χρόνια, περίπου, πολύ γνωστός συμπολίτης μου πλήρωσε εντός δέκα ημερών το μισό πρόστιμο, κάπου 1250 χίλια διακόσια πενήντα ευρώ, και του αφαιρέθηκε και το δίπλωμα οδήγησης για 6 έξι μήνες για μεγάλο ποσοστό αλκοόλ. Δούλευε σε μεγάλο εργοστάσιο ως οδηγός αποκλειστικά. Να που όμως μετά παρέλευση 5 πέντε ετών, περίπου, λαμβάνει ειδοποιητήριο από τον Δήμο να πληρώσει τώρα ολόκληρο το ποσό των 2500 ευρώ, διότι δεν είναι μέσα στο πλαίσιο των 10 ημερών. Ψάξε εδώ, ψάξε εκεί πουθενά η απόδειξη πληρωμής. Πέστε μου τώρα εσείς, δώστε μια λύση, τι μπορούσε να κάνει αυτός ο άνθρωπος; Τρελαίνεσαι ή δεν τρελαίνεσαι;

 2. avatar Μπουμπης

  Ετσι έλεγαν ΟΛΟΙ στον συζηγο μου... Δε θε περάσεις πρεπει να λαδώσεις... Θα σε κόψουνε, για δίπλωμα νταλίκας ή χειριστή κλπ (δε λεω συγκεκριμένα για ευνόητους λογους)! Γιατι έλεγε; Άχρηστος ειμαι και δε λάδωσε τελικά και πέρασε με άριστα

 3. avatar Ετ

  Δυστυχώς λάδωμα παντού...

 4. avatar ΕΝΏ ΟΔΗΓΟΥΣΑ ΤΕΛΕΙΑ ΥΣΤΕΡΑΑΠΟ ΈΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΌΒΟΜΟΥΝ

  ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΠΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΛΑΔΩΣΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΊΩΣ ΓΊΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΌΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΌΤΕ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΘΑ ΠΆΕΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΚΑΚΌ ?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει