Άρχισε η αποπληρωμή των οφειλών για τα μαθητικά δρομολόγια αφού ήδη αναρτήθηκε στο πρόγραμμα Διαύγεια η χρηματοδότηση για να πληρωθεί μέρος των οφειλών της προηγούμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, και οι υπόλοιπες χρηματοδοτήσεις μέχρι τις 31-12-2011 αναμένεται να καλυφθούν.

Μέχρι στιγμής δόθηκε παράταση της σύμβασης μεταφοράς μαθητών μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου και με τα ίδια ποσά. Εάν δεν παραταθεί εκ νέου, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, η σύμβαση τότε ο δήμος θα προχωρήσει σε δημοπρασία για την σύναψη νέας σύμβασης.

Σύνδεση Σάμου με Δωδεκάνησα
Καθορίστηκε η συνάντηση των δημάρχων Σάμου και Δωδεκανήσων με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Α. Γεωργιάδη παρουσία των στελεχών της εταιρείας που ενδιαφέρεται να συνδέσει με Καταμαράν την Κω, την Πάτμο με την Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους.

Την επόμενη Δευτέρα στο γραφείο του Α. Γεωργιάδη παρουσία και του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες για την κατάθεση του αιτήματος της εταιρείας ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ SEAWAYS για την σύνδεση της Σάμου με τα Δωδεκάνησα.