Υπήρξε μία από τις πιο δημοφιλείς σταρ της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Σπούδασε χορό και από 8 ετών άρχισε τις παραστάσεις στη Λυρική Σκηνή συμμετέχοντας στο παιδικό μπαλέτο της Λουκίας Σακελλαροπούλου μαζί με την Ελένη Προκοπίου.

Η κινηματογραφική της καριέρα συνδέθηκε με τα λαμπερά μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη. «Εγώ δεν ξεκίνησα πρωταγωνιστώντας. Βγήκα στο θέατρο λέγοντας ένα “γιατί;” στο Περοκέ. Ήμουν δεκαεπτά χρόνων τότε και ο Γιάννης ήταν ηθοποιός. Μάλιστα, ήταν η τελευταία χρονιά που έπαιζε, γιατί τότε είχε γράψει δύο τρία σενάρια για τη Βουγιουκλάκη και την Καρέζη και την έψαχνε αλλιώς. Το ΄60 χρειαζόταν λοιπόν ο Γιάννης σε μια ταινία του μια γυναίκα για το “Φωνάζει ο κλέφτης”. Ο Φίνος δεν πολυήθελε να παίξω, γιατί τότε ήμουν κινηματογραφικά β’ διαλογής, αλλά ο Δαλιανίδης επέμενε για το “Πίτσα Κίτσα καλλιτέχνις”», έχει πει για το ξεκίνημά της. Και έπειτα από ένα χρόνο, οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά.

Τότε ο Γιάννης Δαλιανίδης τη ρώτησε εάν θέλει να παίξει στην πρώτη έγχρωμη μουσική ταινία και εκείνη τον ρώτησε εάν είναι καλός ο ρόλος που θα έπαιρνε. «Πρώτος» της απάντησε και έτσι έπαιξε στο πλευρό του Ντίνου Ηλιόπουλου στο «Μερικοί το προτιμούν κρύο».

Η Μάρθα Καραγιάννη έκανε όλες τις κινηματογραφικές ταινίες μιούζικαλ και είναι η μοναδική γυναίκα που έπαιξε σε όλα τα μιούζικαλ μέχρι που τελείωσε ο κινηματογράφος.
Η ηθοποιός δεν έχει ανάγκη από συστάσεις και διθυμαμβικά σχόλια. Γιατί απλά είναι η Μάρθα που αγάπησε ο κόσμος μέσα από τις ταινίες της. Όχι όμως μόνο για το ταλέντο της αλλά και για τον απίστευτο χαρακτήρα της. Δεν υπάρχει κάτι που να μην έχει πει μέχρι σήμερα. Ποτέ δεν κρύφτηκε και έχει μάθει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Η Μάρθα Καραγιάννη, μέσα από το κανάλι του «Mega» πρωταγωνιστεί στην καθημερινή σειρά «Βασιλιάδες». «Είπα ναι γιατί μου άρεσε ο ρόλος που μου πρότειναν. Ούτε κουράζομαι στα γυρίσματα, ούτε τίποτα. Είπα απλά το ναι», λέει στο newsbeast.gr χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει κανένα μυστικό από τη συνέχεια της σειράς.

Εκτός αυτού, σήμερα, όπως μας πληροφορεί, έχει ένα ραντεβού για να της προτείνουν να εμφανιστεί σε ένα περιφερειακό θέατρο, για το οποίο θα ενημερωθεί από κοντά.

Στον ελεύθερο της χρόνο βρίσκεται με πολύ καλούς της φίλους και περνάει την ώρα συζητώντας για τα πάντα. Λατρεύει όμως και τα ταξίδια. «Τα ταξίδια είναι η ανάσα μου, η ζωή μου. Σε αυτά έχω χαλάσει πολλά λεφτά αλλά δεν το μετανιώνω. Λατρεύω κυρίως την Ασία και τη Νότια Αμερική αλλά έχω πάει σχεδόν παντού. Τον τελευταίο καιρό δεν έχω ταξιδέψει και αυτή είναι η επιθυμία μου», συνεχίζει.

Πάντως, παρότι δεν έγινε μητέρα, ερωτεύτηκε πάρα πολύ στη ζωή της. Αγάπησε και την αγάπησαν. Έκανε λάθη και έδωσε το είναι της για τον έρωτα και φυσικά για τα επαγγελματικά της. Αλλά για όποια λάθη και να έκανε, δεν μετανιώνει γιατί αυτά είναι ανθρώπινα και είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα. «Δε μου λείπει τίποτα. Δεν μ’ ενδιαφέρει τι έγινε. Η ζωή προχωράει και προχωράω κι εγώ με αυτήν».

Η Μάρθα Καραγιάννη βέβαια που παρακολουθεί πάντοτε ειδήσεις στην τηλεόραση, μιλά και για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. «Είναι φρικτή η κατάσταση. Δεν ξέρουμε τι μας γίνεται. Όλους μας έβγαλαν εκτός συνόρων. Πλέον μαθαίνουμε τα πάντα για τον τόπο μας από αυτά που συμβαίνουν στο εξωτερικό. Βέβαια έχουμε και απαίσιους πολιτικούς. Γενικά, βλέπουμε ένα πολύ φρικτό θέατρο με πάρα πολύ κακούς ηθοποιούς».

Σχολιάζει βέβαια και τα τουρκικά σήριαλ που προβάλλονται λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, προβάλλονται. Δεν μπορώ να πω ότι είναι άσχημα αλλά αφήνουν πολλούς ηθοποιούς εκτός δουλειάς πράγματα που σημαίνει ότι δεν έχουν μεροκάματα, τη στιγμή που αυτά είναι ήδη ελάχιστα».

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».