Μάρτυρες προτίθεται να καλέσει ο αντεισαγγελέας

Για την υπόθεση των «παρενοχλήσεων» των οικονομικών εισαγγελέων


ΕΛΛΑΔΑ
20:35
09/01/2012
Μάρτυρες προτίθεται να καλέσει ο αντεισαγγελέας
loading

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Φώτης Μακρής θα καλέσει μέσα στις επόμενες μέρες, αν όχι και αύριο, να καταθέσουν ενόρκως τα πρόσωπα τα οποία κατονομάζουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, ως ότι «παρενόχλησαν» το έργο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά, τα οποία θα προσέλθουν να καταθέσουν στο πλαίσιο της «διοικητικής εξέτασης» όπως χαρακτηρίστηκε, που διεξάγει ο κ. Μακρής, δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα του ενός χεριού και «είναι υπηρεσιακοί και μη παράγοντες υπουργείου», αλλά και συνάδελφος των οικονομικών εισαγγελέων που είναι ψηλά στην εισαγγελική ιεραρχική πυραμίδα.

Οι μάρτυρες θα διευκρινίσουν εάν οι «παρενοχλήσεις» προς τους κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη πραγματοποιήθηκαν από υπερβάλλοντα ζήλο ή ήταν απλές υπηρεσιακές ενέργειες, ή έγιναν για άλλους λόγους.

Στη συνέχεια ο κ. Μακρής θα αξιολογήσει τόσο τα υπομνήματα όσο και τις διευκρινίσεις που έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, όπως και τις καταθέσεις των μαρτύρων που θα κληθούν.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά το κλείσιμο του κύκλου των μαρτυρικών καταθέσεων θα εκτιμήσει εάν τελέστηκαν αδικήματα ή όχι από τους υπηρεσιακούς και μη παράγοντες, αλλά και από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς.

Από τον Φ. Μακρή θα ακολουθήσει η έκδοση πορίσματος, με το οποίο ή θα διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο, ενώ θα ελεγχθεί εάν έχουν διαπραχθεί και πειθαρχικά αδικήματα από την πλευρά των οικονομικών εισαγγελέων.

Όπως εκτιμά ο κ. Μακρής, η διοικητική έρευνα που διεξάγει θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδος.

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης την περασμένη Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου, κατέθεσαν στον αντεισαγγελέα Φ. Μακρή δύο υπομνήματα στα οποία κατέγραφαν τα πρόσωπα τα οποία τους «παρενόχλησαν» για συγκεκριμένες υποθέσεις, χωρίς να προβούν σε αξιολογήσεις.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς στο υπόμνημά τους κάνουν αναφορά σε «παρεμβάσεις τρίτων υπηρεσιακών και μη παραγόντων οι οποίοι μετέφεραν το ενδιαφέρον υπουργού» για τρεις συγκεκριμένες υποθέσεις που χειρίζονται.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης προσήλθαν για τρίτη φορά στο γραφείο του κ. Μακρή και παρείχαν διευκρινίσεις τόσο προφορικά όσο και εγγράφως.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει