Τα συμπεράσματά τους για την εξέλιξη της περιβαλλοντικής ρύπανσης στις ακτές της Αττικής παρουσίασαν σήμερα το πρωί στελέχη του Λιμένα του Ρότερνταμ που βρίσκονται στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του δημάρχου Γιώργου Καμίνη.

Όπως είπαν χαρακτηριστικά «έχει γίνει πολύ καλή δουλειά» και δήλωσαν ότι σε τέσσερις μέρες η «παραλία Αλίμου θα μπορούσε να αποδοθεί και πάλι στους χρήστες της». Είπαν μάλιστα ότι αν υπήρχαν ειδικά μηχανήματα αυτό θα μπορούσε να συμβεί εντός της ημέρας.

Το κλιμάκιο του Ρότερνταμ παρέδωσε την αναφορά του στους αρμόδιους στην οποία περιλαμβάνονται οι προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Από την πλευρά του ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε τον δήμο του Ρότερνταμ και τα στελέχη του για την αλληλεγγύη που επέδειξαν και υπογράμμισε την ανάγκη να εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για την περιβαλλοντική αποκατάσταση των ακτών της Αττικής. Επίσης τόνισε ότι ο δήμος Αθηναίων, όπου ζητηθεί, θα συντρέξει με εθελοντές για να συνδράμει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Τέλος ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης σημείωσε ότι η πολιτεία δεν πρέπει να εφησυχάσει και πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της ώστε να αποδοθούν οι ακτές και πάλι στους χρήστες της αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.