Σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι δύο Βούλγαροι, τρεις Έλληνες Ρομά κι ένας Αλβανός, οι οποίοι φέρονται να ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου θα καθίσουν, ακόμη, η βουλγαρικής καταγωγής βιολογική μητέρα του ενός έτους -σήμερα- κοριτσιού, καθώς επίσης οι ελληνικής καταγωγής υποψήφιοι «γονείς» του παιδιού.

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης εντόπισαν το άτεκνο ζευγάρι σε περιοχή της Ημαθίας και συμφώνησαν μαζί τους να καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ για να «αγοράσουν» το νεογέννητο κοριτσάκι.

Οι έξι βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης φέρονται, εξάλλου, να συνόδευσαν τη βιολογική μητέρα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να γεννήσει σε νοσοκομείο της πόλης.

Λίγες μέρες μετά τη γέννα πραγματοποιήθηκε η αγοραπωλησία, η οποία αποκαλύφθηκε όταν οι βουλγαρικές διωκτικές αρχές διαβίβασαν στοιχεία για τη δράση τέτοιων κυκλωμάτων στις αντίστοιχες ελληνικές.