Ο μικρός Δημήτρης υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς στη Ρώμη

«Η κατάσταση του αγοριού είναι καλή», δηλώνει ο καρδιοχειρουργός Αντόνιο Αμοντέο


ΕΛΛΑΔΑ
20:25
30/05/2017
Ο μικρός Δημήτρης υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση καρδιάς στη Ρώμη
1
loading

«Μπορούμε να πούμε ότι είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, διότι η καρδιά του μικρού Δημήτρη ανταποκρίθηκε θετικά και η γενικότερη κατάστασή του είναι καλή», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ιταλός καρδιοχειρουργός Αντόνιο Αμοντέο. Ο Ιταλός γιατρός ανέλαβε την επέμβαση, την περασμένη Παρασκευή, του τρίχρονου παιδιού που μεταφέρθηκε πριν πέντε μήνες στη Ρώμη, στο καθολικό νοσοκομείο Bambin Gesù, από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

«Η επέμβαση σίγουρα δεν ήταν απλή, διότι όταν τοποθετείται μια τεχνητή καρδιά σαν και αυτή που είχαμε επιλέξει στην περίπτωση του μικρού Δημήτρη, δημιουργούνται πολλές συμφύσεις. Μόνον για να μπορέσει να μεταμοσχευθεί η καρδιά του δότη χρειάσθηκαν πέντε ώρες», συμπλήρωσε ο Αντόνιο Αμοντέο.

«Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι, τώρα, είναι σίγουρα εκείνοι της απόρριψης και της λοίμωξης, αλλά μέχρι αυτή την στιγμή είναι όλα υπό έλεγχο και ελπίζουμε να παραμείνει η κατάσταση, ως έχει και μελλοντικά», τόνισε επίσης ο Ιταλός καρδιοχειρουργός.

Ο καθηγητής Αμοντέο, βέβαια, υπογράμμισε ότι η μεταμόσχευση καρδιάς, σε παιδική ηλικία, δεν είναι οριστική λύση. «Όπως λέμε εμείς οι γιατροί, με την μεταμόσχευση σε μικρή ηλικία, αντικαθίσταται μια ιδιαίτερα σοβαρή ασθένεια, με μια άλλη, οπωσδήποτε λιγότερο σοβαρή», είπε ο Ιταλός επιστήμονας.

Δεν παρέλειψε, δε, να υπογραμμίσει ότι εκτιμά ιδιαίτερα τις σημαντικές ικανότητες των συναδέλφων του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. «Εμείς έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία στην παιδιατρική χειρουργική και από εδώ και στο εξής θα ξεκινήσουμε μια στενή συνεργασία, με πολύτιμη ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών», δήλωσε ο κ.Αμοντέο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Για την επιτυχή έκβαση της επέμβασης μεταμόσχευσης καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε ο μικρός Δημήτρης, συνεργάσθηκαν το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Άμυνας, η πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα και της χώρας μας στην Ρώμη, αλλά και η προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης.

Σε ευχαριστήρια επιστολή προς την πρόεδρο του παιδιατρικού νοσοκομείου Bambin Gesù, o πρέσβης μας στην Ιταλία, Θεμιστοκλής Δεμίρης (ο οποίος, τους μήνες αυτούς, ήταν διαρκώς σε επαφή με την οικογένεια του παιδιού και με τους γιατρούς), μεταξύ των άλλων τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω το νοσοκομείο, του οποίου είστε επικεφαλής, για την στοργή και την φροντίδα με την οποία στήριξε τον μικρό Έλληνα ασθενή και τους γονείς του, από την ώρα της άφιξής τους. Μόνον χάρη στην συνεχή προσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Bambin Gesù, μια δύσκολη, σίγουρα, περίπτωση, έτυχε της καλύτερης δυνατής αντιμετώπισης, με τρόπο που μας κάνει, όλους, τώρα, να μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Να είσαι καλά

    Να είσαι καλά αγγελάκι μου... Να πάνε όλα καλά και να ζήσει κι ο δότης μέσα σου!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει