Δικαίωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας εταιρεία που προσέφυγε στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση για την ολοσχερή καταστροφή αυτοκινήτου της κατά τη διάρκεια επεισοδίων που είχαν γίνει το 1995 στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Έτσι το δημόσιο καλείται να πληρώσει τα σπασμένα που αφήνουν πίσω τους οι ταραξίες.

Οι ανώτατοι δικαστές, δεκαέξι χρόνια μετά το περιστατικό επικύρωσαν ουσιαστικά προηγούμενη απόφαση του Εφετείου Αθηνών που είχε δείξει το δρόμο για την καταβολή αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών, επί της οδού Στουρνάρη.

Το αυτοκίνητο την ώρα των επεισοδίων που είχαν γίνει στην περιοχή του Πολυτεχνείου ήταν σταθμευμένο έξω από το κατάστημα και φορτωμένο με εμπορεύματα που επρόκειτο να παραδοθούν την επόμενη μέρα σε πελάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτοδίκως η εταιρεία είχε… χάσει τη δικαστική μάχη, αλλά τα δεδομένα ανατράπηκαν από το Διοικητικό Εφετείο και επικυρώθηκαν πλέον με τη σφραγίδα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οι δικαστές του ΣτΕ συνεκτίμησαν το γεγονός ότι από τα προσκομισθέντα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και οι αναφορές περί εγκλεισμού των δραστών στο χώρο του Πολυτεχνείου, δείχνουν ότι η αστυνομική δύναμη δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα για την καταστολή των ταραχών πριν αυτές προκαλέσουν ζημιές και φθορές σε παρακείμενες ιδιοκτησίες.

Τέλος, το ΣτΕ ανέπεμψε την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο προκειμένου να προσδιοριστεί επακριβώς η αξία του αυτοκινήτου λαμβάνοντας υπόψη και την παλαιότητα του οχήματος.