Το Άγιο Όρος στο Βυζαντινό Μουσείο

Έκθεση από τις 7/11 έως τις 12/12


ΕΛΛΑΔΑ
11:43
04/11/2011
Το Άγιο Όρος στο Βυζαντινό Μουσείο
loading

Εξήντα έργα του ζωγράφου και αρχιτέκτονα καθηγητή Ευθύμιου Βαρλάμη στα οποία απεικονίζονται μοναστήρια και τοπία του Αγίου Όρους θα παρουσιάζονται από τις 7 του μήνα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας.

Η ζωγραφική συνδυάζεται με κατασκευές στο χώρο και συνοδεύεται από μουσική επένδυση ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να μεταφερθεί νοερά στο Άγιον Όρος και να «βιώσει» την ατμόσφαιρα και τις αξίες της αγιορείτικης κληρονομιάς.

Στην πρώτη αίθουσα θα υποδέχεται τον θεατή μία τρισδιάστατη κατασκευή εκκλησίας, στο εσωτερικό της οποίας υπάρχουν σε αντίγραφα οι τοιχογραφίες από το καθολικό της Μονής Σταυρονικήτα, ενώ στην τελευταία αίθουσα μία άλλη κατασκευή, «Το Δωμάτιο των Μοναχών», αποπειράται να αποδώσει τη μυσταγωγία της Αγιορείτικης ζωής.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, ενώ συμμετέχουν ενεργά οι Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Την οργάνωση της έκθεσης έχει αναλάβει το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας, σε συνεργασία με το «ART MUSEUM» της Αυστρίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει