Ξεκίνησαν και επίσημα σήμερα οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Ενδεικτική είναι η εικόνα στον πιο εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας, την οδό Ερμού, όπου στις βιτρίνες των καταστημάτων αναγράφονται το ποσοστό έκπτωσης επί της αρχικής τιμής.

Οι εκπτώσεις φτάνουν ακόμη και το 70% ή και περισσότερο, σε μια προσπάθεια των εμπόρων να δελεάσουν τους περαστικούς να μπουν στα καταστήματα. Αυτό φαίνεται να αποδίδει μέχρι ενός βαθμού, καθώς ο εμπορικός δρόμος έχει σχετική κίνηση, παρόλο το κρύο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί αναφορικά με τον τρόπο αναγραφής του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική προβολή, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης σε κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από … % έως …%»).

Δείτε φωτογραφίες από την οδό Ερμού… ermekpt2 ermekpt3 ermekpt4 ermekpt5ermekpt1 ermekpt6 ermekpt7 ermekpt8 ermekpt9 ermekpt10 ermekpt11 ermekpt12 ermekpt13 ermekpt14 ermekpt15 ermekpt16 ermekpt17

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος