Πάγωσαν οι σωληνώσεις στη Θεσσαλονίκη

Οι περισσότερες εγκαταστάσεις δεν είναι κατασκευασμένες για θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν


ΕΛΛΑΔΑ
12:22
09/01/2017
Πάγωσαν οι σωληνώσεις στη Θεσσαλονίκη
2
loading

Προβλήματα τόσο στη θέρμανση όσο και στην παροχή ζεστού νερού προκάλεσε ο χιονιάς στο 90% των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Το πρόβλημα προκύπτει, σύμφωνα με τον τεχνικό συστημάτων φυσικού αερίου Γιάννη Κοντομήτρος, που μίλησε στο Πρακτορείο 104,9fm,  από το γεγονός ότι οι περισσότερες εγκαταστάσεις δεν είναι κατασκευασμένες για θερμοκρασίες υπό το μηδέν, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να παγώνουν οι σωληνώσεις.

Ως βασική κίνηση πρόληψης ανέφερε το να είχαν τεθεί σε λειτουργία νωρίτερα οι εγκαταστάσεις και μάλιστα σε υψηλή θερμοκρασία, ενώ χαρακτήρισε ως λανθασμένη την κατασκευαστική πρακτική της τοποθέτησης του λέβητα και παρελκόμενων της εγκατάστασης εξωτερικά των κατοικιών.

«Προτίμησαν για λόγους ασφαλείας να μπούνε οι λέβητες στα μπαλκόνια με αποτέλεσμα να ζούμε σήμερα αυτά τα φαινόμενα, καθώς σχεδόν όλοι οι λέβητες είναι φτιαγμένοι για εσωτερικό χώρο» σημειώνει, ενώ τονίζει πως η χρήση μόνωσης που έχει γίνει δεν είναι επαρκής σε πολλές των περιπτώσεις για να αντιμετωπίσει τις περιόδους παγετού.

Προβλήματα παρουσιάζονται, σύμφωνα με τον κ. Κοντομήτρο, ακόμη και όταν το θερμόμετρο πέσει ελάχιστους βαθμούς υπό το μηδέν. Τα προβλήματα αυτά επιδεινώνονται όταν η θερμοκρασία μείνει για μεγάλο διάστημα σε χαμηλά επίπεδα, έστω και αν τυπικά ένας καυστήρας φυσικού αερίου μπορεί να λειτουργήσει «ακόμη και σε θερμοκρασίες -10 βαθμών Κελσίου».

Το πρόβλημα εντοπίζεται κατά τον ίδιο στο δίκτυο σωληνώσεων όπου και όταν «δεν είναι επαρκής η μόνωση σε μια εγκατάσταση», καθώς η γενική υπόθεση ήταν πως στη χώρα δεν επικρατούν συχνά συνθήκες παγετού, πολλές φορές δε η μόνωση που έχει τοποθετηθεί είναι σε κακή κατάσταση.

Ως αντίμετρα στις περιπτώσεις μιας μη λειτουργικής εγκατάστασης φυσικού αερίου ο κ.Κοντομήτρος προτείνει στους καταναλωτές τη διαρκή λειτουργία μιας εγκατάστασης σε υψηλές θερμοκρασίες 23 έως 24 βαθμών, ενώ προτείνεται να είναι διαρκώς σε ροή και η υδραυλική εγκατάσταση, με μια περιορισμένη παροχή νερού στον χώρο, ώστε να μην παγώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Βοηθητική είναι και η επιπλέον μόνωση των σωληνώσεων όταν αυτό καταστεί εφικτό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Χαχα

    Ο κύριος Κοντομητρος ας μας εξηγήσει πως μπορούμε σημερα να τοποθετήσουμε καυστήρες στο εσωτερικό των διαμερισμάτων αφού αυτα δεν έχουν τέτοια πρόβλεψη απο την κατασκευή τους. Τεχνικές δυσκολίες, χώρος ,έξοδα , γκρεμίσματα και πάει λέγοντας.
    Ασφαλώς μια καλύτερη μόνωση των σωληνώσεων θα ηταν ποιο χρήσιμη.

  2. avatar Dim Kent

    Κι εμένα το σπίτι μου είναι από την δεκαετία του \'70! Και σίγουρα τότε δεν είχα σωληνώσεις ανάλογα με την θερμοκρασία! Αυτό που κανω όμως, είναι αυτό που έκανε κι ο παππούς μου! Όταν πιάνει παγωνιά, απλά ανοίγω ελάχιστα όλες τις βρύσες το βράδυ, απλά να στάζουν σταγόνες. Κι έτσι δεν μου έχουν παγώσει ποτέ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει