«Η ΑΣΤΕΡ θα συνεχίσει να λειτουργεί γιατί αποτελεί την κορυφαία τουριστική σχολή της χώρας και δεν υπάρχει καμία σκέψη για κατάργησή της ούτε από το Υπουργείο Παιδείας ούτε από το δικό μας Υπουργείο. Όσον αφορά στη φημολογία για την μεταφορά της σε άλλη πόλη δεν υπάρχει καμία τέτοια πιθανότητα και θα βρει εμπόδιο και εμένα και εσάς» τόνισε στη δευτερολογία του στη Βουλή ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης.

Η δήλωση αυτή ήρθε σαν απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού της Ν.Δ. κας. Μίκας Ιατρίδη που αφορούσε το οικοτροφείο και την συνέχιση της λειτουργίας της ΑΣΤΕΡ στη Ρόδο.

Μεταξύ άλλων ο Δωδεκανήσιος βουλευτής κατά τη συζήτηση τη Δευτέρα στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης για την ΑΣΤΕΡ τόνισε ότι το Υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο μετεξέλιξης του ΟΤΕΚ σε σύγχρονο διεθνές εκπαιδευτικό ίδρυμα και της ΑΣΤΕΡ σε διεθνή τριτοβάθμια σχολή ξενοδοχειακού management υψηλού επιπέδου. Η ιστορική ΑΣΤΕΡ όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Νικητιάδης θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως επί 55 χρόνια με τις ίδιες τάξεις τις ίδιες αίθουσες και τα ίδια εργαστήρια. Φέτος βεβαίως, φτάνοντας τους 150 σπουδαστές καταρρίπτουμε ρεκόρ, πρόσθεσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού. Αναφερόμενος ο κ. Νικητιάδης στο θέμα του κλεισίματος του οικοτροφείου διευκρίνισε ότι τα τελευταία 15 χρόνια η παραμονή ήταν υποχρεωτική μόνο για τους πρωτοετείς και ενημέρωσε ότι για το κλείσιμο του οικοτροφείου που χαρακτήρισε αναχρονιστικό ως υποχρεωτικό θεσμό και καταργηθέντα σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, εισηγήθηκαν και οι καθηγητές της ΑΣΤΕΡ και οι καθηγητές της ΑΣΤΕΑΝ.

Πηγη: dimokratiki.gr