Εντός των επομένων ημερών οι αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους

Θα είναι συνολικού ύψους 5,5 εκατ. ευρώ


ΕΛΛΑΔΑ
19:46
28/11/2016
Εντός των επομένων ημερών οι αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους
2
loading

Εντός των επόμενων ημερών θα πληρωθούν στους δικαιούχους κτηνοτρόφους όλες οι εκκρεμείς οικονομικές αποζημιώσεις του 2016 για την οζώδη δερματίτιδα και τα άλλα προβλήματα υγείας των ζώων, συνολικού ύψους περί τα 5,5 εκατ. ευρώ. Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, στους εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων από τους Νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα, με τη συμμετοχή και του αναπλ. υπουργού, Γιάννη Τσιρώνη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι για τη θωράκιση του Έβρου από τις ζωονόσους, έχει υποβληθεί -και αναμένεται έγκριση από την ΕΕ- πρόγραμμα προστασίας που αφορά στον αφθώδη πυρετό, την οζώδη δερματίτιδα, την ευλογιά και την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών. Επίσης, μέσα στον Δεκέμβριο θα πληρωθεί στους δικαιούχους αγρότες το σύνολο των ενισχύσεων του 2016 (υπόλοιπο βασικής ενίσχυσης, πρασίνισμα, εξισωτική κ.λπ.), ενώ επανεξετάζεται όλο το πλέγμα εκκρεμοτήτων για τις πληρωμές ενισχύσεων παλαιότερων χρόνων. Ειδικά οι ενισχύσεις που αφορούν στη βιολογική γεωργία, θα πληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου για την περίοδο 2013-2014 και εντός του πρώτου τριμήνου του 2017 για το έτος 2015.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στην πρόσφατη υπουργική απόφαση, με την οποία αυξήθηκε το ανώτατο ποσό που μπορούν να εισπράξουν οι δικαιούχοι Εξισωτικής Αποζημίωσης των ορεινών περιοχών, από 100 ευρώ το εκτάριο σε 125 ευρώ το εκτάριο, και κύριοι ωφελούμενοι από την αύξηση αυτή είναι οι κτηνοτρόφοι, καθώς η κτηνοτροφία αποτελεί τη βασική δραστηριότητα στις ορεινές περιοχές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Ιων Παπαγ.

  α,ρε, χρημα για τους κομπιναδορους των επιδοτησεων στην ελλαδα !
  εχουν 30 ζωα και δηλωνουν 530 για να παρουν επιδοτησεις εκατομμυριων!
  και αν τυχει και παει ελεγχος για καταμετρηση (λεμε τωρα στην ελλαδα) η απαντηση κλασικ \'\'ειναι σκορπια στο βουνο για βοσκη\'\'......αχαχαχαχαχαχαχα....ελλαδισταν!!!!

  1. avatar Oι αποψεις

   ειναι σαν τις κ.........ες,ολοι εχουν απο μια.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει