Πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του Καρέλλειου Ιδρύματος στο Χαλάνδρι, της πρότυπης μονάδας αντιμετώπισης της νόσου Alzheimer και συναφών παθήσεων που θα λειτουργεί η μη κυβερνητική οργάνωση «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε στενή συνεργασία με την Ιερά Μονή Πεντέλης.

Στην ομιλία του, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη λειτουργία του πρότυπου κέντρου και έκανε εκτενή αναφορά στο προνοιακό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. «Στόχος μας είναι να κάνουμε έργα όπως το Καρέλλειο Κέντρο γιατί δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε μόνο τις παθολογικές περιπτώσεις αλλά να δρούμε και προληπτικά» τόνισε.

Στην εκδήλωση μεταξύ αλλων παρεβρέθη και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια για την πρόληψη αλλά και τη φροντίδα των ηλικιωμένων ατόμων που πάσχουν από τη νόσο, προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Εταιρία της Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθήνας με το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ατόμων με νόσο Alzheimer.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιερείς και στελέχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Μ.Κ.Ο «Αποστολή».