Σε εξέλιξη βρίσκεται έως αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από το μεσημέρι στην περιοχή Δοκού της Εύβοιας. Επίγειες και εναέριες δυνάμεις έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικημένες περιοχές και έτσι έχει περιοριστεί σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις. Ήδη στην περιοχή επιχειρούν αυτή την ώρα δύο ελικόπτερα και τέσσερα Καναντέρ όπως επίσης και 15 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρου.

Υπό μερικό έλεγχο ωστόσο βρίσκεται αυτή την ώρα άλλη φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Θηβών σήμερα νωρίς το πρωί. Είναι χαρακτηριστικό ότι η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα μεγάλες διαστάσεις καίγοντας αγροτικές και δασικές εκτάσεις, ενώ την πορεία της πυρκαγιάς ανέκοψε η δράση των εναέριων και επίγειων δυνάμεων καθώς στην περιοχή βρίσκονται 11 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και δύο πεζοπόρες ομάδες. Επίσης για πολλή ώρα επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη Καναντέρ. Οι πυροσβέστες εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος της μέρας θα μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά στον Πρόδρομο Θηβών.

Να σημειώσουμε ότι τόσο η Εύβοια όσο και η Θήβα είχαν χαρακτηριστεί ως περιοχές υψηλού κινδύνου με βάση ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από τη χθεσινή μέρα.