«Φρενάρει» το ΣτΕ την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων

Αφορά σε πτυχιούχους 17 τμημάτων της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών


ΕΛΛΑΔΑ
5:08
07/09/2011
«Φρενάρει» το ΣτΕ την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων
1
loading

«Φρενάρει» το Συμβούλιο της Επικρατείας την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων πτυχιούχων σε 17 τμήματα της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών, κρίνοντας παράνομες 4 διατάξεις των προεδρικών διαταγμάτων που κατατέθηκαν για επεξεργασία.

«Αγκάθι» για την άσκηση του επαγγέλματος, η προϋπόθεση ότι κάθε πτυχιούχος θα πρέπει να είναι μέλος του διευρυμένου τεχνικού επιμελητηρίου Ελλάδος ,το οποίο και θα του χορηγεί την άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι σύμβουλοι της Επικρατείας δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία η σύσταση του διευρυμένου αυτού οργάνου, η οποία «προς το παρόν μελετάται και σχεδιάζεται» όπως αναφέρεται στην γνωμοδότηση.

Δεύτερο αγκάθι των Προεδρικών Διαταγμάτων είναι ότι δεν καθορίζουν με σαφήνεια τις προϋποθέσεις για την χορήγηση της επαγγελματικής άδειας αλλά αναφέρουν απλώς «ότι η οριοθέτηση γίνεται με βάση τα επίπεδα της επιστημονικής, τεχνικής και επαγγελματικής ευθύνης, αναθέτοντας όμως τον προσδιορισμό των επιπέδων στον διευρυμένο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που δεν έχει ακόμη συσταθεί».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Anna Toli

    θα ήταν ΕΚΠΛΗΞΗ άν πέρναγε απο το ΣΤΕ η σχετική διάταξη για τους αποφοίτους ΣΤΕΦ
    50 χρόνια τώρα το ΤΕΕ μπλοκάρει τεχνηέντως ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ !!!!!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει